Tuesday, February 16, 2010

Dating with husband for 1st time


Dear hubby, i will love you forever and ever
Sunday is awesome..
because today is my 1st Sunday with my husband...hubby is holiday ...he has no training at all...
so the only day that i can hang out with husband...at 1st,we decided to have a little picnic ..because hubby got 3 more papers to sit next week..so we are planning to go studying at nearest park ...while eating pizza!!
"Yang,nnti kite beli pizza,kite picnic ..u teman i study ok"
balas si isteri "ok je yang,i ikutkan saje..tapi u larat ke ?i duduk rumah pun no hal"
cewah cewah..mulia sungguh isteri begini...hmmmmmm...
jadi suami yang sedang bertanyakan soalan..tiba2 diam..rupenye2 die tidur balik....
isk isk isk..ok ok takpe..letih smalam die kayuh 100km ok...jauh tu...
IPOH pegi Tanjung Malim? ye ke..i think la....just imaginasi?kasihannn..jadi disebabkan suami saya tidur ..saya pun bergegas ke dapur menyiapkan sarapan untuknye.....jadi selepas sarapan,saya terus meneruskan visi ..iaitu JOGGING!!
baik.....sayaa sudah jogging ye puan-puan!!
kali ni bukan gurauan...saya sudah menyintai jogging..sebab jogging kat ostrolia ni besh...cuaca die sepoi2 bahasa gitu...so,kalau u lari jauh mane pun,u tak letih.....pagi ahad itu saya telah pun memecahkan rekod sosial saya..dalam acara jogging!jauh okkkkkkkkkkk...saya x pernah terpikir pun nk pergi sejauh itu....selesai jogging..pulang rumah....
suami saya sudah bangun...dan sudah siap-siap mengajak saya keluar....
"yang,siap jom kite kuar..i x bawak lg u round2 Melbourne sejak balik sini..u duduk rumah je ..kesian u"
"takpe la yang,kite nak gi mane?st kilda festival?"
"i bring you to nearby st kilda lah..kite jalan2 around prahran ke" "wow..that will be great!!"
almost 2 hours we jalan2 dkat that area ..we went to JAM FACTORY..and managed ourselves to get some books and pancakes...!
special pancakes from MELBOURNE......before entering the cafe...we found a miracle mirror...
mirror yang sangat2 membuatkan kami gelak gile2 bile tgk .....tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
funny isn't?
we were so short and katik.....pendek gile okies...
*hi hi hi hi hi hi*
hihihihi......then we found a machine picture...gmba black and white ..ade 4 shots..tp x leh tunjuk sbb censored ..hihihi..after puas tangkap gmba dkat cermin ajaib ini,,,,kami pun masuk ke dalam kedai pancake itu..........*pancake parlour*
jadi saya & suami telah pun sebulat suara ingin berkongsi pancake sbb risau akan kegemukkan..
yelah..saya kan baru je balik jogging...then makan bende gini..omg..the interior of the cafe quite menarik....so many kids in this cafe i tell u......tp kami x berkesempatan nak rasa iced tea ini..mungkin next time rite babeh?
.so we choose " ALICE AND WONDERLAND PANCAKES".....uiiiiiiiiiiii sedap ok....mmg tak saba nk tgk cite alice and wonderland march ini.......
fabulous!sdap gileeeeeee....x rugi kami pegi ke sini....total 13 dolar ..hmmm...beshhh gilee......
lepas tu my husband orderkan hot chocolate for me.......:)
its *LOVELY* i loike...and the mug dedicated to my blog ...hoh yeahhh!
my husband makan sorang je..sbb saya mcm takut sikit nk makan..
makan sikit je la..sbb suami saya bakar kalori selalu..saya ini..kalau cuaca panas..mmg x membakar kalori pun...tp me and my husband mmg particular sikit bab2 makanan ni sejak kawin..so weekend kami memanjakan diri untuk makan2 makanan teruja & bergula..
hari lain...semua masakan tanpa minyak & gula ataupun santan...
(saya sebagai isteri yang kuat makan kini terseksa dgn diet para atlit..dah kawin kene dgr cakap suami...its for our own benefit jugak)
please say love to vegetables & fruits!
okkk

SELESAI MAKAN...
we went to MARKET!!
ok sumpah saya terase seperti mak mak sahaja..
tp duduk di perantauan tgk2 udang,ketam mmg terliur..
sbb dkat sini mahal gile..
jadi suami saya beli 1kilo mussels
untuk hidangan dinner ..:)
love u yayangggg!
kami meneruskan visi...now is summer..
asar masuk pukul 5 lebih ..
so takde la terkejar2 sgt nk solat ..
jadi husband ajak tengok wayang..
actually i wanna watch valentine's day tu...
tp wayang tu start lmbt sgt..jadi without wasting our time we watched

*Daybreakers*cerita pasal vampire..
ini sume pasal gara-gara dalam perjalanan kami jmpe cullen's building!

hi hi hi..
edward cullen..so we watched vampire ala2 twilight
tapi seriusss horrorrrr!!
(ibu mengandung dinasihatkan jangan menonton)
kalau nk tonton make sure tgk dgn suami...hihih
sbb cite ni cam seram2 geli sikit..nmpk darah...takutt wooo
so tgk la ngn suami..
anda pasti terhibur..
kih kih kih
after watched movie,,,,,,
my husband lapa....cewahhhh jual name yayang je sian die..
i pun lapa jugek..my yayang ajak makan seafood...
tp memandangkan tadi kami pergi ke pasar dan telah pun membeli mussels..jadi saya menyuruh suami makan di kedai di town saje....baikkk!!
suamiku mengorder ayam berlado...dan saya bihun sup..
(sniff)

ayam berlado ini mmg superb!my yayang really love it..ayam berlado means ayam berlada in malay....mmg sdap ok..tp untuk badan2 berlemak di nasihatkan menjauhi makanan sebegini..
ngertiii??????
ok...so after makan2 we pulang rumah.....
rest rest rest..solat n ol that...
my husband ajak turun dapur untuk memasak mussels (KEPAH)
the mussels is ready for steam..

muka chef kite yang sungguh excited memasak mussels untuk isteri ...hihihi
muke isteri yang poyo...yeayyy (aku nk makan mussels ok,,jangan jelesss!!)
hahahahahaahahhahaha

setelah selesai disteam..atau dalam bahasa malaysianye di rebus..
suami menyusun di atas pinggan keramat kami...
we have only a big plate for two of us ..so everyday,we eat together only in a pinggan..because its a sunnah nabi Muhammad S.W.T
suami susun mussels dgn kretiviti tersendiri ...

tidak di lupa pencuci mulut...blackberry yang sgt sedap..
Australia punye buah mmg sdap ok..
auchhh......mari dtg siniii kawan2..makan buah je..
pastu balik..hihi
tadaa...setelah makan banyak pagi & tenghari ..untuk malam kami hanya makan steam2 only..
steam mussels......yummmmmmmmmmmy!!

Lastly, we have our dinner together outside of the house....so ala2 picnic juge..seperti yang suami saya mahukan di awal pagi tadi....i felt so special...
he gave me a bombastic treatment...
now both of us craving for seafood...
sejak berkahwin ,everyday after training ,my husband will bring new seafood to steam..
im now in love with my new life as a wife..
semoga hidup kami di berkati Allah S.W.T

P/s: Kepada pasangan2 yang sudah mampu untuk bekahwin..sila lah kahwin ...menghalang maksiat ..menambahkan pahala gitu..u have to obey ur husband words..be a good wife ..selamat dunia & akhirat

3 comments:

Mas Fadlina said...

hye tya...klaka bace blog tya..bes eh kawen??hakhakhak...tompang hepy tgk korg =)

Anonymous said...

itu blackberry kot bukan blueberry...

cikcleopatra said...

halamak!! so suweet!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...