Monday, June 14, 2010

Honeymoon kah?


Duhai kekasihku cintaku tertinggal di Australia...namun masih kini cintaku ada di Japan..dan telah pun merangkul 2 Emas dan 1 Perak..TAHNIAH DARI ISTERI yang cute..LOL..Hopefully,suami masih maintain dgn performancenye dan hopefully suami dapat mengutip pingat di sukan Komanwel dan juga sukan Asia yang akan berlangsung pada September dan November...Adakah isterinya akan hadir dan menyokong suaminya bersama?jawapannya TIDAK! Mengapa?Si isteri tatkala itu sedang di akhir semester jadi ingin concentrate kononnye...masing2 ingin konsentrasi cewahhh..isteri akan sentiasa mendoakan kejayaan suami walau dimana suami berada....
Jadi,di sini isteri ingin berkongsi pengalaman dgn pembaca blog saya yang budiman..terima kasih sbb menjadi follower blog saya...
Baik..KINI KAU TIADA ..itulah episod kehidupan si isteri tatkala ini..kerana suami saye takde now :( sobs sobs sobs....jadi,whenever he is not beside me...mestilah gambar2 yang terkandung di dalam lappy ini akan ku tenang2 untuk menyingkap kenangan terindah bersama suamiku tersyg..
Akibat terlalu busy with works...i almost forgot about our journey to Queenscliff...Terasa aura setelah berkahwin aka bernikah (majlis persandingan akan dilangsungkan insya Allah setelah kami berdua selesai bersukan (asisul) belajar (asthiah)..tarikh masih belum dikenalpasti ..jadi anda semua haruslah bersabar ya..saya masih belom berhoneymoon...honeymoon sekitar Melbourne je la..kalini kami upgrade sikit pegi jauh sikit dari Melbourne..jadi tadaaa...Queenscliff..Actually,trip ni ade ramai yg follow..tp since i ve post the story before so ini hanya cerita hanya aku dan abang asisul jah!
Oh suamiku...itulah kapal besar yang kami naik...ataupun dalam bahasa orang putih nye CRUISE ..phewww...memang agak best yee...sambil menyelam kite minum air...heh...perjalanan dalam cruise ni mengambil masa selama 1 hour..jadi ok berjiwang la kamu di dalam itu sambil menikmati keindahan sekeliling...tapi agak malangya...si comel DOLPHIN tidak muncul2...oh snap!tapi x mengapa saya sudah pun melihat dolphin.....namun,
jeng jeng jeng..akibat keinginan mahu melihat dolphin...suamiku pun mengajak pergi ke level bawah untuk menangkap gambar bersama dolphin yang comel!
Tadaaaaaaaaaaaaa.......walaupun tidak dapat melihat Real dolphin ..the fake one also can laahh..
ok ok ok ....smile :D..i love dolphin sbb ikan ini sungguh kiut dan sungguh sekawan and togetherness..comelll okk!Kemudian..ingin menangkap gambar ala2 TITANIC tp di sebabkan ingin menjaga keselamatan yang hakiki jadi kami menukar cara berposing...cara berposing ini dinamakan ..posing tutup perut..kenape eh?ohh...dang! fikir-fikirkan selamat beramal..

Sesi berjiwang bermula.......huhuhu...abang asisul mengajak isterinya turun kedasar lautan..huhu..tapi malangnya isterinya tidak mahu....ini kerana pemakaian yang tidak begitu efisyen ye puan-puan....ye laa sekarang kan dah masuk autumn or winter..jadi sejuk..tp time kiteorg pegi ni sejuk sepoi2 bahasa je...

jadi isteri x masuk dalam air sebab pakai boot..malas nk bukak .nnti pasir masuk boot plak..macam2 la...nnti bikin aku tensionn!..kalau x percaya cube try..pakai boot pastu bukak then terkene pasir then pakai balik..omg!!hasilnya..isteri syok sendiri di atas pantai ..suami syok sendiri melihat ikan di dalam laut...ok sungguh romantik................!

OK FINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nk romantik sangat.............................



nah



nah




ambek



adakah benar?of coz la benar??

weh isteri ringan please..
bak kate orang putih
DONT JUDGE A BOOK BY ITS COVER
tya ringan ..LOL

jadi sudah tentulah saya berbangga kerana suami saya cakap .
"EH RINGAN JE U NI"
hehehehehehehehehe..
so ?
what say u?
jadi di sebabkan suami mengomel sebegitu...jadi suamipun membuat kerja gila..
terasa seperti filem korea...suami mengendongku sepanjang pantai itu...
walaupun terdetik perasaan segan..tp kerana cinta ku sanggup!!
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

saya cinta suami saya kaw kaw...sangat merindui cintaku tatkala ini..
kalau suami sedang berlumba...saya mmg keseorangan...
namun ..itulah pengorbanan bilamana anda sudah berumahtangga...
Alhamdullillah,pengorbanan mendewasakan kita....
Saya kini sudah mempunyai 2 keluarga..satu di Perak ,,,,satu di Terengganu...

After kami berjiwang,,,,,,cehhh.....kami pergi sarkis.....tak sangka pulak badut ni kawan asisul..
huhuhuhu..muke dorang same ok kalau badut tu bukak idung die.....jadi pelanduk due serupe telah ku jumpe di queenscliff...terkasima...terkasimaa..terkasimaaa....
jadi....sungguh best perjalanan ku bersama suami tersayang...

i miss u so much suami....!
kini wifey sedang bercuti di Malaysia..
Malaysia sungguh indah.......kini musim DUROYANNNNNNNNNNNNNNN!
im pure perak!durian is a must...

jadi kepada suami,maafkan isteri..sebab kene makan banyak cuti ni...and i ll eat on behalf of u..
hi hi hi hi..tapi kalau suami ade...kan best......LOVE YOU SO MUCHH syg!
cant wait to meet youuuuuuuuuuuuuuuuu!








3 comments:

Aisyah Munirah said...

Hey i remember that bag! :p

hUmmY said...

saye suke ini!

semoga bekekalan mcm ni sampai bile2 ye tya!

aminn~ <3

Anonymous said...

saye sgt suke ini... sweet sgt...bru je follow blog ni...then tpikir.... u HLOVATE kah?????? y Jemari Seni beria sorokkan tu????????

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...