Monday, August 30, 2010

Mari membuat karipap bersama TYA

Ok ,this tudung known as TIE RACK tudung,,but unfortunately this is not TIE RACK this is the local one...aussie made...and its cheap!5 dolar sahaja satu tudung..mahal ke murah tu?ok apa-apapun suami saya bitau ...dia suka saya pakai tudung tu ..nampak chantikkk!muahahaha..tp x de la chantik mane pun ..sbb saya dah gemok..
damn u!
but i already told my husband..
after abis blaja i diet balik now blaja stress kene makan banyak tidak tak leh buat kerja..
kes kes kes
suamiku yang budiman ambek isteri dari library dan we all balik naik train..wah romantiks?


Sesudah sampai di rumah...suami mengidam nak makan karipap...
ok over tak suami mengidam nk makan karipap?
adakah suami saya mengandung?
ohh tidak mungkin!
baik jadi....
tulah isteri...cewahh letih cammanepun kalau suami nak makan tu kene la buat...seawal 11 malam perghh isteri yang penat bekerja bergegas mengeluarkan daging untuk di jadikan karipap!karipap goreng lalaalala..
so..prepare barang2 sume....and terima kasih kepada encik bawang..sbb bagi mata saya pedih!pedih kaw kaw ok...untuk membuat karipap ni senang gile........tapi tu la kene sabar!
BAHAN-BAHANnye puan-puan


Bawang yang di potong dadu


Masuk ke dalam kuali
Agak-agak sudah harum baunya dan kekuningan
Masukkan serbuk kari yang di jamin HALAL
Kemudian,puan-puan gaul kan serbuk kari supaya menjadi sebati
Masukkan kentang
dan juga daging
Masukkan air supaya kentang tadi lembut
Siap dah inti...
muka orang buat karipap..Ya Allah dah pukul 1 pagi!!
seterusya berjiwa kental,saya ambik tepung,majerin,garam sikit
tepung di uli dan di bentukkan supaya menjadi bentuk karipap yang sempurna

jadi sudah karipap ku.....
tapi yang best..

aku buat KARIPAP KAMBING ..
HAAAAA..best tak???

karipap kambing sedap sehingga menjilat jari mari yang manis






1 comment:

Red Clutch said...

nampak senang and seeedapp... sometimes nk cuba jugak lah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...