Thursday, October 28, 2010

Pasar Malam or Night Market

Oh MALAYSIA!!Have u ever heard about Night Market or *Pasar Malam*..
is kind of our tradition where nearby specific residential area there is a long market where u can get anything easily...So i go for FOOD!ops we go for FOOD!!!!!

Setelah berada agak lama di bumi kangaroo dan koala bear....jadi kami memang agak gila kepada makanan tradisional MALAYU!baik..di utamakan dgn makanan feveret suami..apelagi?!!
Nasi Kerabu?
is is sayang?
nasi kerabu?!!



So this gerai menyajikan banyak no jenis nasi dari Terengganu...jadi tu laa semua tak tau nak ambek ape...jadi Nasi Kerabu menjadi pilihan hati....gituuSeterusnya......kami mahu makan MURTABAK!!???
ohhh banyak nye kau makan TYA!
actually bukan saye yang nak...
tapi tapi tapi
ahh selere gua menjadi2 lahh wehhhh




Then move on to AYAM GORENG!??
actually ayam goreng ni boleh diklafikasikan sebagai sedap nak mampus!
sbb adunan tepung die tu kind of RARE to FIND!
LOL
so better try!!

Itu dia begitu rancak pengasuh saya membeli AYAM GORENG idamannyahh!
Next stop tentulah LAKSA!
Baik bini asisul ni suka gell makan LAKSA
LAKSA idaman n pojaan hatiku..
ngertikk???
Oh ini la brother yang jual LAKSA tu??
amcam bro??
eh bro plak..
pakcikkkkkk penjual LAKSA yang marvellous!
dan ini?apalagi ..suami punya FEVERET!!

Makcik ni mcm perasan..
eh tu bukan AZIZUL ke?
gituuuu ala makcik ni...
mesti die ckp..
dah kenape minah ni nak tangkap gambar akuu??
Sorry makcik
tp makcik nampak sgt VOGUE!


Kemudian...feveret si ISTERI..mestilahhhh
apeniii?!!
oh ya TAU FU FAAAA
yaahooooooooooooo

dan....
this one!
mmg ku mahu gila nk makan
akhirnya ku jumpa!
iaitu PUTU MAYUM!!!
Putu mayum beraneka gaya
dahulu putu Mayum ni bapak beso
now dah di kecilkan sizenya
biasalah zaman millenium
harga naik ..bende makin kecil..
just badan org yang makan putu mayum ni je
makin BESO!
dah kenape ??!

Then...jalan punya jalan..................
We Met someone that we know....

jumpa MAHER ZAIN

wah maher zain dtg PASAR MALAM..!
malatops!






no lah...
klon Maher Zain...
yang budget seperti Maher Zain
iaitu
cousinku

Syazwan Nizar
sedang mencari cinta....pelajar jurusan agama di YEMEN
YEMEN ok!
cehhh







1 comment:

farhati said...

tya, pasar mlm which area? is it in ipoh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...