Tuesday, March 1, 2011

Kad Kahwin Sendiri Design boleh?





"Azizul,macamane dengan persiapan perkahwinan ye,dengan kaki2 jengkit2 gitu?"


Biar I yang jawab....sebelum insiden ini berlaku pun,semua persiapan perkahwinan di lakukan oleh saya...Mengikut perancangan kami pun,my husband will be with me a week sebelum wedding after world championship ..So,memang sekarang ni ..i just buat semua sendiri and will ask his opinion from far..So,its not a big deal pun ...kalau kahwin dgn kerusi roda pun i dont mind..janji hari itu di rai dengan penuh kecintaan..gituu......
Baiklah,Harini ini,genaplah suami di rawat di Mebourne.Alhamdulillah,he looks fine and manja!!Sian my husband,sorang2 je duduk kat Melbourne.Tapi sebagai seorang Isteri yang Solehah,i have to obey his words .My husband needs me to concentrate on our reception preparation .Memang kalau diikutkan plan asal,kesemua persiapan di siap oleh isteri Asisul ..So we have our wedding together,sharing is caring and saving ..gitu??Jadi,untuk merialisasikan hari persandingan kami yang tak seberapa itu,i have to make sure everything goes smooth and puas hati...

I really did a proper preparation ..and for me,wedding is one of our important day ..Jadi,sebagai seorang bekas pelajar seni bina yang masih lagi belum bekerja akibat membuat persiapakan kahwin,i used my skill to design one or two things for the wedding...So one of them is ,wedding card...

So bila kita tengok,kita survey kad-kad yang tersedia ada dekat kedai2 ini,rasa macam tak puas hati..sebab maybe i used to deal with design so kalau orang tu design macam haram je...of coz la tak suka kan..jadi,untuk tidak menampakkan kecerewetan seorang Arkitek ...i did some sketch and give some idea to make the card looks nice and amazing ...Kunci utama nya sebab,kita nk buat all out sebab ini merupakan hari yang amat bermakna untuk meraikan cinta yang sebegitu mendalam dua mempelai ....(ececececececececece)

ini namanya buku...buku sketch perkahwinan asisul n athiah..i beli buku ni kt Melbourne..
ko Hado?

Kalau nk di ikutkan concept ,,,i really love to show something yang berkaitan mengenai kami berdua ..tapi kalau ikut dalam minda ni ... just about "bicycle" and "love"...Cinta dan basikal merupakan 2 subjek yang berbeda...Jadi bile kite try2 sketch rase macam x sesuai ...Memang la Azizul ni glamer sebab basikal,tapi ini hari perkahwinan kami..mungkin profession sebagai seorang cyclist,dan arkitek ..di ketepikan ...jadi Kad yang berkonsepkan basikal ni kene la same ..kalau sume basikal,pelamin pun bentuk basikal...Ko gile??untuk itu ..idea utama di cancelkan...
So,I tried to blend with my wedding concept...Modern contemporary ...Mungkin dari segi luaran card tu nampak simple tapi kite selitkan sikit dengan unsur2 kemelayuan..dgn ukiran2..ataupun bunga2 yang memberikan maksud "cinta"....Memang pada zahirnya org nampak Love Shape as "Cinta" Jadi untuk menguatkan lagi cinta kami ..I try to selit2 kan lagi bunga2 cinta menghiasi card ..I dunno how to explain kat sini ....so korang buat2 faham je la ek...
yang ni pun same....I nk emboss JT ..as in JOJOTYA ..so ppl might feel ..the mood from the card..sebab nye kalau orang2 yg suka design ni kan..kite ni fikir how to tackle mood org yang melihat..so kalau kat depan2 tu dah ade muka kiteorg..rase mcm x suprise pulak kan....jadi untuk itu ...depan hanya abstract nama and again bunga-bunga and name kiteorg....
Actually banyak design dah I buat...hahahah........so i just tunjuk je la kat korang...mane tau lepas ni sape2 nk kahwin....nk tiru kad i ke?So i halalkan...malas nk kedekut ilmu ...gituhhh...dapat pahala tau ...!:D
Ni macam konon2 nk buat style over sikit..tapi susah la..i dont think kat sini boleh buat ...sbb dia mcm agak complicated ......pun begitu,dalam melukis dan sketch kad-kad kahwin ni kan.....tidak di lupe untuk melakarkan detik-detik sejarah untuk Hero Malaysia ..How the splinter get in through his calf....Jadi untuk itu ...
Sape tau ini ape?
inilah namanya kaki di landa "todak"
i love u la sayang!


So this is our mock up ....not the real one

Sape nak datang?angkat tangan??!






17 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

saye nak!!!! boleh minta sign sekali. ehehe. over!

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

really love to come...but,,cam x bleh jer..best la kowg..pasangan yg laen buat perancangan kawin last minit n ade yg kluar dri perancangan...tp,,kowg laen..leh wat perancangan yg lbih terperinci..siap ade bku sketch..dahsyat...

tp,,nk tnya ni...nape gambar sketch second last tu ade gambar lakaran utk rumah...siap ade pintu n tangga segala..ape tu?? design dlam kad ke?

Tyazizul said...

hey hey...rumah tu tetibe jek ade situ....im helping someone to otter the plan so saje2 pikir ventilation

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

ouh..ingt design dlam kad..mane la tau design yg berkonsepkn arkitek + cyclist...hehe..

Honey Nadia said...

saya nakkkkkk! I adore and love both of you. :))

eross softie said...

dah angkat tangan tingi tinggi ni..ada nmpk tak..

tp yg beskal tu comei jugak

~ mizzAmy ~ said...

ekhh kat mock up tuh tak dek basikal pun. thought akan ada basikal. tapi tuh moden2 style lah kan. tp yg mock up tuh pun chantek dan sweet. i nak dtg, insya-Allah. give me the card. ;)

♥NURSHAZLINA♥ said...

saya nak datangggg , jemput la , hehe

CikHanim said...

nak datang jugak!!!
tolonglah bg jemputan tu kat saya ni....

Dilakochan said...

Tergelak bila baca,
KAKI DILANDA TODAK tuh! ;))

The kad jemputan is soo loveleyyy!
I nak nak! boley ke? :D

Tyazizul said...

boleh saja..tp kad x siap lagi la dek non..sabaq na..nnti cek post kt blog..tp wedding kat ipoh je bandaraya termasyur

Syuhadah Razali said...

suka sangt baca coretan cinta kalian..sangt2 happening..

xcited nak tgk mjlis nanti,,,
dah angkat tgn setinggi2 nie..
nampak x??hahaha,,

saya nak datang...=)

Anonymous said...

Tya! Nak datang

Cik Nurul Pinky said...

tya nak datang boleh??? hehehehe tak malu orang tak jemput pun ;)

Anonymous said...

akk nk dtg wedding akk..saya peminat azizul hasni ur lovely and onlly hubby in ur life..nnt pos wedding card kat saya k..

-yana mz- said...

suke bace blog k.tya..=)

http://yanamz-blog.blogspot.com/2011/03/sangat-seronok-membaca.html

broe_ayla said...

tya..semalam i npk u dlm buletin utama...i ase i kenal u la..u satu skolah ngn i mse sekolah rendah kn?u igt i tak?i miss u laa...comel la u1

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...