Thursday, September 22, 2011

Raya Oh Yeah...Thepocketrocketman Open House

Raya oh Yeah!Raya di Melbourne agak meriah sama seperti raya di Malaysia..Cuma tak boleh bakar lemang sajeeeee!
Syawal Kami di bumi Melbourne makin indah.....Nasib baik Baju2 Raya tahun lepas masih ada lagi..Jadi invitation for Open House kami hadir dengan pakaian baju Melayu n baju kurung yang tidak lah sama....Bersyukur jugak sebab saya masih muat walaupun agak ketat!Harus mempunyai kesedaran di situ untuk #Kurus!
Persiapan hiasan rumah memang kami sediakan dengan begitu rapi sekali..Tataula saya ni memang jenis detail orangnya...memang sangat cerewet dalam memilih barang2 ataupun untuk membuat sesuatu..Padaku kepuasan itu penting!Maybe sbb dah 5 Tahun blaja Arkitek jadi minda hanya ada konsep !Semua bende kene konsep..pening pocketrocket...huhuhu
Rendang-redang,Kuih Muih disiapkan dengan kadar yang segera..Agak cuak jugak kalau makanan tak cukup..Tapi Allah mengetahui segalanya kan...Kita nak buat amal kebajikan yang penting ikhlas ....Hari sebelum Open House masing2 struggling habis-habisan utk menyiapkan juadah istimewa utk para tetamu..Yang penting suami ku,buat Satay!!!


Alhamdulillah our plan menjadi untuk membuat OPEN HOUSE pertama kami di rumah kami sendiri..Big Clap utk Tukang Masak iaitu Isteri kepada pocketrocketman yang mampu untuk masak semasak-masaknya untuk para tetamu yang hadir............Memang agak letih...tapi serious seronok masak banyak2 dan menjamu para tetamu untuk makan...nom nom nom..Enjoy with the pictures...macam tak percaya boleh buat semua ini sendiri..Kalau kat Malaysia confirm panggil catering laa..itu laa..ini laa..yang pengting Hiasan Aidilfitri tu...harussssss!!Konsep kene ada...kah kah kah



Akibat terlalu ramai...ladies eat inside the house sambil menonton televisyen......pasang cite melayu...terasa seperti di rumah sajok....!


Inilah serba serbi raya di Melbourne..so hows your raya?Must be exciting!!

3 comments:

Dilakochan said...

Nampak meriah jugak!
walaupun beraya di tempat org! =)

Tyazizul said...

Meriah ye???yeahhhhhh

Hamizah Sahabudin said...

wah...xsangka xroomate ku ini pandai memasak. hebat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...