Wednesday, May 30, 2012

Autumn at Carton Garden

Happy Autumn everyone.Now,in Melbourne is Autumn season .Boleh dikatakan sangat sejuk ..dan sejuk dan sejuk terlalu sejuk.Kami selalunya menggunakan waktu2 kami untuk berhibernate sahaja di rumah.Plus eletrik juga agak mahal kerana barang2 letrik udah mula digunakan secara berlebih-lebihan.Oleh itu,mari mengunakan elektrik dengan efisyen.Kesian abang pocketroketman kena bayar lebih...
Pada suatu hari,kami dikunjungi keluarga dari Geelong .Keluarga Kak Anis yang telah lama aku kenal kini mempunyai hanya beberapa bulan sahaja untuk tinggal di Australia dan akan pulang ke Malaysia for good.Oh sedihnya..satu persatu rakan-rakan pulang membawa diri ke Malaysia.Cuma Aku,dia dan wolksagen yang masih menetap di bumi Australia ini.
Bile mengenangkan cuaca yang tak menentu,mulalah rindu dengan cuaca Malaysia yang panas.Walaupun panas tapi ada hujan.Bagaimana pula dengan sejuk tetapi tetap hujan..gahhhh!!Sejuk sangat!

Kami berkesempatan untuk fefeeling bollywood sambil menikmati udara yang segar bugar.Time ni tak begitu sejuk plus lemak kat badan kini makin menebal so no worries if jalan without coat.kih kih kih.Thanks to MR cameraman.Actually,sejak dah berkahwin ni minat nk bergambar macam zaman-zaman muda mudi remaja dah kurang..Plus,badan pun makin berisi..ahhh i mencii tau!!
Tapi naluri manusia,kadang2 ada gak rasa nk fefeeling ....Jom tangkap gambar sendiri ..Dah lama x tangkap gambar sendiri ..ye la umur dah nk dekat hujung2 20an..Im wearing baju basikal ...cantik tak?can u see the bicycle or u cant?
Gambar potret keluarga ....uhuks ...now kalau tangkap gambar aku lebih suka suami cover duduk depan...Benda tu penting....mengutamakan suami kata orang..kahkahkah
Memang terlalu cantik sungguh pemandangan mata memandang di sekitar park ini.Luruhnya daun-daun Maple yang sungguh cantik Subhanallah.Ramai ibubapa membawa anak2 mereka berlari2 dan jatuh ke dalam timbunan daun.Aku juga mempunyai angan-angan untuk membawa anak-anak kelak kesini nanti.
Disuatu bahagian,daun masih belum luruh sepenuhnya ..Tapi pokok2 sudah menjadi kuning-kekuningan.Apabila semua daun gugur jadi tatkala itu lah Winter menjelma...
Seperti biasa....keyakinan diri untuk tangkap gambar tiada..kite tangkap gambar kasut dan daun pun jadilahhhhhhh +_________________+Turut kelihatan City Melbourne,padan ini terletak di tengah2 kota Melbourne.Jadi selalunya apabila orang sudah habis bekerja mereka akan mengunakan masa untuk beriadah di padang ini.Terdapat banyak park di sekitar Melbourne.Namun,ini padang paling menawan aku rasa.!
Royal Exhibition Building-Museum Victoria ..terletak berhampiran dengan park tersebut.Building ini sangat gah dan kami belum sempat lagi untuk meninjau keadaan didalam kawasan ini kerna our intention hanya untuk pergi ke park.Mungkin,di masa masa akan datang kami akan mengunjungi Museum dan apa2 yang terdapat di sekitar building ini.

Pemandangan dari Carlton Garden mengahap Royal Exhibition Building.Selalunya,di dalam building ini terdapat pelbagai pameran-pameran menarik.Pun begitu ketika Master Chef Australia baru-baru ini pemilihan di buat di building ini juga.Mereka masih mengekalkan mutu seni bina building ini.Hall di dalam building ini digunakan untuk pelbagai acara.Kalau anda semua ingin mengunjungi Melbourne jangan lupa pergi ke park ini dan juga building2 sekitarnya ok!For more info about the place... Click here


Tya Boo

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...