Friday, October 12, 2012

Baby shower J o j o | T y a

   Tempat : Ben's Publika
    Acara : Baby shower J o j o | T y a




1st and foremost i would like to say thank you to my ex roomate when i was in Deakin University, Nana Azman  who has planned the unexpected "Baby Shower" for us .Thank you Thank you !!Seriously appreciate !Soon nanti for you Hen's night let me plan pulak ye? Xoxo ..


Kami selalunya akan spend masa dalam seminggu 4 hari di Ipoh 3 hari di KL ..normally towards weekend ,my husband has a lot of activities with his sponsors dekat KL ..so kalau diberi penginapan selalunya saya join sebab best kot lepak2 dkt katil hotel yang comfy itu di samping malam2 boleh request makan best!

Alkisahnya tatkala hari baby shower tu my abang and my SIL ,ade meeting area2 KL so they needed us to take care of their daughter and son,so mencabar ok!Menjaga budak atas 3 tahun ..dan membawa mereka berjumpa strangers (my friends) yang obviously diorang tak kenal ...before kiteorg gerak we let the kids to play in the hotel room 1st...then, we go to #PUBLIKA for our #BABYSHOWER gjyeahhhh!!
Actually,we never been to PUBLIKA..kisahnya org kampung dtg KL ye dok...so rupa-rupanya banyak sungguh perubahan ..memang PUBLIKA ni adalah tempat lepak yang best!Baru ku tahu....terdapat banyak restaurant ...and semua restaurant best2 dan happening...and 1st time juga kami makan dekat Ben's !ok we are soooooo ketinggalan !



Obviously,saya sangat terharu melihat segala decoration yang dijayakan oleh kak Nana kite.sungguh terharu dan sangat cute.Awal-awal tu memang seriously speechless...dengan bawa 2 budak2 kecik lagi yang tiba2 tanak duduk ...saya jadi tak tentu arah ..bukan itu sahaja mereka sempat berebut baloon dan memintak ipad kepada saya ..Ipad battery habis..bayangkan la bagaimana keadaan Tisya n Aqeel ketika itu yang berhadapan dengan strangers..huhu...
Pun begitu ,nasib la decoration yang disajikan is so cute cute and i really like it!!!thanks thanks thanks...
Seriously awesome!Kesemua rakan-rakan yang datang juga merupakan antara my close friends tatkla belajar di Deakin University,Australia.Mereka semua sudah bergelar Arkitek kini.Saya masih graduated arkitek full time housewife to Azizulhasni Awang..phewwww !


My Husband who always stand beside me ..i love you so much baby!My husband is so excited to welcome our 1st baby soon !!Siapa tidak excited kan?kan?..After all,saya sangat bersyukur kerana bila berada di Malaysia saya senang nk mintak makanan best2 ..jangan terkejut la kalau tengok badan makin dipam pam ..Saya janji lepas beranak saya diet balik!Gile kau tak diet ..!


Antara jemputan yang memeriahkan Majlis..Wan billy bersama kekasih hatinya,Nelly Furtado ..Nell

My darling Nana Azman and her cousin, Wan Mamood ..Org beso terengganuuuu ni!

With my girls ...all of them still single but not available ..Yang pakai tudung merah hujung tu bakal melangsungkan perkahwinannya bulan disember ni..kalau abis pantang boleh laaa pegi !!

Antara permainan yg dilakukan..masuk belon dalam perut...so obviously lah perut i yang menang...
big yet so big!RIGHTOOOO

Antara gambar yang berjaya mengajak anak2 buahku masuk gambar....Say Cheeeseeee


Masing2 meletakkan balloon di dalam baju memasing ...they still look gorgeous no matter what..mereka ni bekerja dan makin kurus...
With my kipoci girls!!Miss all of them ..semua nya bakal berkahwin soon except yang baju ijoo ..tatau bile dia nk kawin =__=

Last but not least...nak jugak orang tu bubuh ballon dalam bajunye..tp still perut nampak kecik x leh lawan perut isterinyehh..

Indeed,sangat happening and i x puas nk berjumpa dengan semua orang.Lots of story to share and diorang sume memang gegila..Tambahan dengan anak2 buah yang menangis nak balik ..membuatkan mood hilang..kah kah kah ..Sekali lagi saya ucapakan thanks buat all my friends yang susah payah menjayakan majlis ini...Simple but will always remember this forever...Thank u also,for those yang memberikan hadiah buat anak pertama kami.We owe u big time.....Terima Kasih Terima Kasih!


3 comments:

Syakir Rahman said...

suka baca blog ni.. best~

Cik Yana said...

bila agaknya due kak tia ek??

Dyla Qistina said...

Wah wah, nampak ceria :) semoga selamat melahirkan tanpa sebarang komplikasi. Tahniah! :)

Dyla Qistina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...