Thursday, February 11, 2010

Life as a wifey now begin!!


Hola amigous...today is my 2nd day away from my family but closer to my husband..oh ya..semalam setibanya kami di Melbourne..saya mmg jet lag..and home sick..bayangkan la dah lama duduk Malaysia..so rindu Malaysia laaa kan..membuak2....jadi suami masih lagi belum menyuruh isteri pergi ke pasar,mahupun masak untuknye.(sayang suamiiiiiiiiiii!!)
suami sangat cool!!
our picture taken yesterday dalam kereta nak beli daging
we arrived Melbourne,then rest for whole day...esok yayang start his gym early in the morning...jadi tugas seorang isteri ?menyiapkan sarapan.....tp suami saya baik..die suruh siapkan sarapan after die balik gym iaitu pukul 7.30 pagi...!!life as a wife of an athlete ...perghh tersasull lidah!!dalam jangka masa sebelum uni start ni..saya mmg ingin membantu suami saya dari semua aspek la kalau boleh...i knew how hard he trained...nnti tak menang ke ape nanti mesti blamed ajijol..." Ha,,,sape suruh kau kawin,bro!!kau muda lagiii" ....
"Eh,aku nak kawin ..dah smpai seru kawin lah..yang penting nawaitu"..
*SIGH*
org tau nk menang je..cube siasat penat jerit seorang atlit skek...
takpe lah menang kalah adat pertandingan...yang penting doa & usaha...
sejak berkahwin ini,suami nmpk lain sikit la..die sgt efisyen ..cewahhh..
i love uuuuuuuuuuuu so much yayang!!!
yayang sgt menjaga pemakanan ..sampai isteri yang separa montel ni pun kene ikut tradisi pemakanan seorang atlit lumba basikal...mane tau...suami isteri ...pembawa basikal negara di Olimpik London...okehhhhhhhhhhhh!!funnyyyy!!!!
jadi.,,begitu lah hari2...suamii berpesan..
" yang,i balik gym u pegilah jogging keliling park tu"
jawab si isteri "yayang,i jet lag la..peningg..lagipun Melbourne panas" ...memang la nk start jog...tp cuace ni kasi kepala pening je..die nye heating tu mak aiii!!(muhasabah kan alasan i?)
suami juga berpesan agar mengamalkan jogging as a culture...perghhhh!!
" yang, i nak jogging ni be ur culture and blood..i nak u healthy....!!"
selain mempunyai abang seorang Doktor,saya juga merasakan suami saya merupakan seorang doktor yang bertauliah..........oh yeahhhh!!
jadi seteleah doktor asisul memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada sang isteri....lantas,,suami pun ajak i makan dinner kt luar uolss....jeng jeng jeng!!
MARVELLOUS!!actually sepanjang kawin ni mmg takde kesempatan lagi nk makan due2 cam time kapel..ok so now..my dearest syg,bring me to eat fabulous tomyam dkat brunswick road ..dkat ngan umah die jugek..so,tanpa segan silu saya MAHU!sebab ..saya MAHU MAKANG TOMYANG!!!!TOMYANG DINUNG SDAKKKKKKK!!
after dinner...kami beri barang DAPUR...tatkala beri barang dapur ...tetibe teringat dkat all my anak2 sedara dkat MALAYSIA ..anak2 sedara di PERAK mahupun di Terengganu ..
i think u guys gonna love this rite ..yogurt DORA!!!mesti all my anak sedara loike this yogurt..even i pun terliur puhleashhhhhh!!

we eventually bumped into our kitchen groceries ..beli juice,beli eggs,beli makan ruji seorang atlit..tapi suami duduk atas troli tu ..i tolak ke sume bahagian..seperti mak dan anak saje..=)
jadi,berakhir kisah isteri mengikut suami membeli belah..kalau ada umur yang panjang ..saya update lagi...........muah muah muah...

6 comments:

Nurshuhada Zainon said...

klako baca cerita pasal jogging. hehe. kena ikut tu, suami suruh kihkih. bini doktor ni pun tak smepat2 nak joging.. asal nak keluar je, ada je yg cakap "nak engkuttt". Kalau si tecik tu ikut, alamat berjalan namanye, bukan joging dah.. hehe.

Red Clutch said...

u looks lovely with that shawl... kena la dgn lovely tya...hehe

.alie. said...

comel je tolak troli dengan hubby dok atas tu...

AINI NORAINI said...

huhu....sis da boley cakak ganung doh..
baguh..baguh..:)

happy always..:)
gud luck for u n hubby..:)

yonna said...

HAHAHAHA comel nya jojo ye puan tya! :p siap suruh u jog smua.kalau laki i lah,mati T_______________T HAHAHA

apakah perasaan jet lag ye? biasalah.i mana la nak pernah rasa jet lag ni T__T

no wonder chika said sana sangat panas eh?

fifi said...

jelenye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...