Friday, August 27, 2010

Kehebatan dan kesenangan LIBRARY di sini

Bangun pagi-pagi tiba-tiba.ada org ketok pintu...
tok tok tok...
postoo postooo......

ohh rupanya....BUKU DARI LIBRARY UNI SAYA!!

Ini lah buku nya dalam sambul yang berbeda....HUH CHINATOWN???
Sejak belajar di sini.....baru saya sedari bahawa library itu sangat penting ya kawan-kawan....sebab sini assigment sume kene ade refrence takleh nak pakai taram apa sume suka hati mak nenek hang nk tulis apa.....

So,just nak share sikit ngn u olss .....Library di sini sangat BEST!!sekarang baru saya faham kalau tgk2 filem org ckp .....hey mate lets go to the library ...
i mean wth kan?nk lepak pun kene pegi library?!!
rupanya...baru ku tahuuuuuuuuuuuuuuuuu!baru ku tahuuuuuuuuuuuuuuu!
Kalau di Malesia,Tya ko nk pegi mane? Nak pegi NZ ..bukan new zealand tpi nz curry house wakakaka...tp di sini saya sudah berubah Tya,where u wanna go? Library! ohh yeahh i wanna go to Library...

Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.

Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.
Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.Library.

Saya berpengalaman belajar di Malaysia dan juga di Oversea ..Alhamdulillah ..
memang berbeda!dari sudut kebanyakkan buku..kemudahan...di sini sebagai contohh even u r not student that uni tp u can borrow the books ...haaa amacam?
Saya kat sini suke bile dapat tahu boleh pinjam lebih dari 20 bukus..sbb for me if 10 bukus itu adalah SIKIT!!

Memang saya berubah!wakakaakakaka...dahulu di Malaysia usah harappppppppppp aku nk pinjam buku sebanyak itu...buku arkitek pun usah harapppppppp nk bawak sepenuh2 kereta..tp di sini ya Allah ...penuhhhhhhhh rak rak buku suma buku2 pinjaman library..sbb saya TAMAK sikit kalau jmpe buku2 best...huhuhu....

Selain buku yg banyak dan best,terdpt jugak kemudahan-kemudahan lain seperti Internet..ok internet sgt laju...just one click terus bleh dgr sume....and dload sesdap rasa...Internet kt sini ade limitation..so tak leh sesuke hati je dload takut abis limit..jadi kalau nk perabiskan or dload movie ke ape silalah pegi ke library mane2.....

Ok so,YOUTUBE is the best page untuk mempelajari sesuatu....and teknologi di sini jugak....tp yang lagi menarik kan!!!BUKU boleh di hantar directly ke rumah!!!!!!!!!!!!!!!tolong la!!best gila.........!saya suka servis ini!!saya suka....!!Bayangkan buku yang anda order tu ade dekat Melaka dalam 2 3 hari dapat depan rumah..best tak??best kan!taksub..semangat saya nk buat keje....


Namun begitu,aktiviti hunting buku and alls bakan berakhir..saya nk grad dah from jadi students..cpt nye mase berlalu...mungkingkah saya akan menyambung PHD?Kakak ipar saya now sambung PHD ...tak lama lagi dpt title DR. Saya??
Mungkinkah Dr.Tya juga? Mari berfikir ........... :D

Kepada rakan-rakan di luar sana...jangan mudah mengalah!kalau ada peluang belajar di OVERSEA jgn sia-siakan.....belaja berdikari dan explore suma benda seperti orang local di sini..ngertiiiii?!






4 comments:

nabilah hana said...

lawa gile library dia
oh lagi satu, handwriting kat pacel tu lawa!!!
;)

LUVLYDIYANA said...

students masterji memang tidak boleh tidak berenggang dengan library!!okeh!

LanHelmy said...

amik je phd na..blajo slagi bole...phd surely will explore more parts of your brain..mana tau jadi prof dr tya ke..haha..ble join kak shu

queenlyana said...

Ngeee, I pon dok menggila haunting buku. Awal sem ari tu sanggup tu dtg awal-awal sebab nak perabih buku2 yang best, biar ngaga orang lain. Hahaha tak baik sungguh.
Tapi bila dapat buku yang cari dan kena pulak dengan topik assignment, memang luar biasa lah dia punya seronok.

Yes, you are so true. Bila buat master ni memang lebih akrab dengan library. Sayang dengan buku. Sayang dengan ilmu. Hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...