Tuesday, December 7, 2010

Segar dari ladang,Kutip Buah Strawberry at Sunny Ridge

Journey kalini merupakan journey untuk mengasah bakat orang2 Malaysia supaya menjadi petani modern....hahahaha...ok kalini,i bawak my family pergi Sunny Ridge,Strawberry farm!Where u can pluck fresh and juicy strawberriessssssssssssss!!Perjalanan mengambil masa selama 1 jam lebih....di mana sepanjang perjalanan kami nampak ladang ,lembu,itik,kuda yang beraneka jenis..terasa nyaman je bila pulang ke kampung belah2 Australia niehh!ahaaaa...

So kalau terasa nk melawat ke tempat ini ..sila ke laman web SunnyRidge untuk mengetahui maklumat lebih lanjut...!!
Segala yang ada di sini .....di hiasi dengan gambar rajah strawberry...agar pengunjung yang kampung.com seperti saya...terpegunnn dan terasa aura2 welcome untuk masuk dan explore ladang!!Tiket yang harus di bayar ialah 8dolar...tiada price for student...tapi u can eat and bawak balik strawberry semuat bekas yang di beri...........Pengalaman mengutip strawberry ini agak best sebab strawberry kt sini gemok gedempol dan sdap noh!
Ladang yang luas terbentang ini merupakan ladang strawberry yang agak fofular di Victoria ye!
Para petani berjaya mengutip strawberry masing2 dengan jayanyaaaa!!
Mama memilih dengan tekun!
Adakah anda geram melihat kehalusan struktur strawberry itu??saya juga terliurrrrrrr
Adik ku............memakan hampir 1/2 dari pada seluruh tanaman di sini ye puan-puan!
Kau rakussss!!rakus!!!
tadaaaa,hasil kutipan kami!!!Sesungguhnya strawberry yang di petik direct from ladang...sangat sweet,juicy,sdap!Tak termakan ok sebab banyak sangat strawberry nyah!Nak petik strawberry still kene ade skill!So,bila petik strawberry ni kene ambik yang btol2 kilat and chantik mata memandang...dari jauh berkilauan pasti sedap untuk di makan!
Setelah letih kami berladang.....ouhhhh sungguh penat..cmni rupenye rase seorang petani....Tapi tak mengapa,bila kami selesai sudah petik memetik Stawberries!Dalam Sunny Ridge ni..terdapat satu cafe yang menyajikan menu strawberry...segalanya strawberry ye puan-puan!Makan la strawberry sampai kentut pun bau stawberry....hu hu hu :P
So,kalau hasil kutipan satu container tu tak cukup....kalau anda raja strawberry...boleh la mendapatkan sekotak stawberry ini ye puan-puan..Harganya cuma 35AUD sahaja!Berbaloi?Memang berbalaoii!
Selain itu juga....kami juga turut membeli fresh stawberry jam yang sangat sedap!Fresh!Fresh!Juicy! and daun strawberry juga boleh di makan untuk di jadikan daun sup!gituuu
Ape yg menarik ialah menu ini!!Kebab Strawberry!!Semuanya Strawberry!auhhhhhhh droooling
Then one must have menu!
and my mummy,had a sedap gila nak mati punya scones with strawberry and Coffee!!
Cheers!!



Banyak lagi cerita menarik jalan-jalan bersama Tya Boo..
Stay Tune!!









1 comment:

The Nurul said...

hukhuk. tyaaaa...i dah tertelan telan air liur kat sini :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...