Follow My Blog?

Thursday, February 10, 2011

Candle light dinner at Bora Ombak,Ampang

Sambungan cerita annibersari kami ....
Tempat :
Bora Ombak Cafe & Restaurant
G1, Sport Ampang Complex, Persiaran Memanda 1, Taman Dato Ahmad Razali, 68000 Ampang,
03-42516303 (Rest. Office), 012-3113176 (Nazry), 013-6163755 (Zaid)



Al-kisah Candle light dinner bersaksiakan purnama gituuu.......ecehhh! Abis romantiks la ......actually,almost one year dekat Melbourne,its hard for us to find a romantic place like what we found in Malaysia.So,here we are at Bora Ombak,Ampang...Actually banyak jugak restaurant yang kami sudah identified for our candle light dinner...last-last Bora Ombak jugak menjadi destinasi pojaan hatiku.......
Haaaa....menarik bukan?!!


The environment is indeed so romantic.With the bali concept ..at the same time,enhancing the tropical mood to us.We miss Malaysia so much!So haruslah memilih kedai yang ala-ala tropikal oh la la gituhhhh....


Walaupun sedih tak dapat nak beromantik dalam Gazebo tersebut..tapi tetapp makan kat tepi2 itu pun layannnnnnn..janji romantik itu harus....lihat sahaja pada lampu-lampunyahh..sangat chantik bukan?!
So,kami memilih tempat ini.......walaupun hujan....tetapp nak makan kt luar...
Dengan sajian jus kedondong ..secara terus menambah kelazatan makan malam berlilin kami..Actually lilin kami hanya itu sahaja..takpe lah..janji romantiks!Concept Bali tu dek non....jangan memain.....Kayu kayan gitu...Suka lah!Suka banggat gituuu!


Nampaknya,muke my hubby tensiii..makanan x smpai2 smpai....eheks....tapi takpe lah..kite harus bersabar...sabar itu separuh dari iman kan sayang?Dengan kesabaran kami,kami makan buah kedondong jahs...Silap jus kedondong yang sedap ituuuuu..



The presentation of the food as you can see here is amazing as well as the ambiance of the place.

Our Menu

Tapi yg best,pilih sahaja restaurant ala-ala tropika,,,,tapi makanan nyah...kami memilih Western Food...terbaikk yukkkk!sudahhh tidak mengikut konsep di situ..tapi faham-fahamlah perut seorang atlit..dan perut bini atlit..kami memerlukan protein!muehehehe....Jenuh laa tahan perut tanak makan goreng-goreng...bila di samping suami,mesti dia suruh makan jugak..abis tu cmne nk maintain kurus?!haihhhh....
Jadi....inilah sajian Candle light dinner kami....enak bangett yaa!!!!So kalau korang melalui restoran Bora Ombak ini,di alu-alukan untuk mencuba masakan ini ya!

Alhamdulillah,akhirnya kami sudah pun bergelar suami isteri selama setahun....banyak benda yang kami pelajari bersama dalam mengemudi bahtera rumah tangga.Yang penting,ilmu agama harus banyak di dada...tidak kira suami,mahupun isteri........ngertii?!


p/s: akak tgh busy preparing for my wedding ni.....






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...