Sunday, February 20, 2011

Pray for Azizulhasni ...


Cedera tak halang Azizulhasni rangkul gangsa

20/02/2011 12:04pm

MANCHESTER 20 Feb. - Jaguh trek negara, Azizulhasni Awang berjaya merangkul pingat gangsa dalam acara Keirin Piala Dunia Berbasikal Trek semalam dengan penuh bergaya dan kesakitan.

Berlumba dalam final Keirin, dia dan tiga pencabar lain terbabit dalam pelanggaran sesama sendiri sebelum bangkit untuk meneruskan kayuhan bertenaga sehingga garisan penamat.

Dia hanya menyedari tahap kecederaannya hanya selepas itu jelas apabila ditunjukkan gambar serpihan kayu yang terkeluar daripada trek ketika kemalangan, menembusi betis kirinya.

Dia dikejarkan ke hospital dan terlepas peluang menaiki podium bagi menerima pingatnya. - Agensi


9 comments:

Anonymous said...

sorry for him...
skang nie kak tya kt mne?
mas or aus...?

MiszUna said...

ahhh .. x sanggup tengok pic tuh :(
hope he'll get well soon ^^

nuraini said...

masyaAllah...truk nmpknya tu..semoga akak tabah and abg azizul akan cpat sembuh...insyaAllah sy doakan utk kesembuhan beliau...

zureen nasir said...

Hope ur hubby will be fine

eross softie said...

sakitnya...hope everything is ok

zool said...

semoga beliau selamat dan dapat meneruskan kariernya.. tapi mesti lama gak kena berehat tu...

♥NURSHAZLINA♥ said...

kakak , saya betul2 kagum dengan semangat azizul , walaupun dalam kesakitan masih bersemangat untuk menamatkan pertandingan , sangatt sangatt bangga dan kagum , semoga abg azizul cepat sembuh , amin

♥NURSHAZLINA♥ said...

akak , boleh x buat post , macam mana abg azizul dapat gelaran "thepocketrocket man" , saya just tahu media antarabangsa yang bagi ..
betul ke ? nak tahu sangatt , share la kalau akak tahu , thank

*tak pernah tinggal baca blog akak , hehe

Hadeel Jasmine said...

akak, stiap hari saya akan buka blog akak,so bila dgr azizul xcident saya terkejut...hope akak n aizul kuat hadapi semua ni

saya doakn azizul cepat sembuh

akak pun kena kuat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...