Monday, February 21, 2011

Azizul merupakan HERO kite!

hubby looking so tired after the operation..i should be beside
him tho :(


Seriously i cannot sleep today ..after received a shocking news about my hubby..Isteri mane yang x risau and x sedih kan kalau tgk kayu camtu tersusuk kt kaki ..and i heard byk gila stories yang ala-ala kes mcm my hubby ...Tapi ,Alhamdulillah segalanya berjalan dgn lancar..and sempat jugak bercakap dgn dia walaupun pada hakikatnya nak be strong..tapi termenangis jugak sbb rase cam happy bercampur sedih di atas kemalangan yang menimpa suamiku,Azizulhasni...

Petang semalam,kami sempat berskype dan bercinta seperti hari-hari biasa .So,After Azizul abis qualifying keirin ,dia terus balik Hotel and Skype with me..its pretty mcm lain mcm jugak sbb slalunye Azizul ni kalau race,dia ni slalu serious..malam-malam baru nk bercinta..Jadi,smalam kami bercinta kejap and Azizul telling me that he really rindu me and sedih tak dpt jmpa ..Rindu mcm jantung nk terkeluar....(i still remember his ayat) ..so...then he went to sleep ,sbb dia nk rest for next semis pulak.....Sebab selalunye I will behave like this ..ckp i rindu la..i nk jmpa u la..so Azizul will said..ala i race kan..sabar la...camtu la...now ni dia mcm dia yang rindu terlebih padaku :(

So,nk di jadikan cerita I pening semalam..so tak boleh tidur....!Dlm kol 3 cmtu br dpt tidur..then dlm kol 6 pagi mak mertua call ckp "Tya!!Jijoe Eksiden!!!"..I yang mamai-mamai ni ..mcm ...huhhhh?"Eksiden cmne Ma"...So she describes la mcm mane yang u all tau tu kan....dlm keadaan mcm sedar x sedar tu ..I terus bbm cyclists...at 1st they dont want to tell me..so after i korek2 ...betul!!Then,i terus bukak lappy google ...tp x de gmba lagi....so dlm perasaan rasa maybe mcm biase-biase kot..p Solat Subuh ..dan berdoa pada tuhan....

Pagi tu...dpt msg ckp kaki dia kena operate?I was mcm..ehh?serious sgt ke injurt nye ni....so mata dah memang mcm nak berair..tapi cam tahan la....then,i went to accompany my mom to computer class..While my mom belajar,i was googling his picture and all the news ....then suddenly emerged la gmba yang i post bawah ni....Ya Allah ..time tu tuhan sahaja la yang tahu betapa cemas dan risaunyaa...tmbh2 tgk muka dia pucat and suma tu kan...So..i take the car key and berdoa agar suami I will be fine and menangis...Rasa mcm jauh sgt ngn suami n i really need to be with him ..then,i text all his friends,tanya how s his condition and all ,kalau teruk,i might fly to Manchester nk jaga dia...So all his friends ckp x payah ..he is getting better...

Ekoran insiden kayu tu,i m so proud and happy with what my husband has done ..He did a brave action to his country and sangat banyak berkorban sehingga tidak menyedari yang kayu tu masuk dalam betis dia....So,dari situ kite tahu yang my husband sangat fokus dan serious dalam setiap benda yang dia ceburi..Kadang-kadang i felt sangat kesian tgk pengorbanan yang beliau tempuhi ...terlalu banyak I rase..and he really did a magnificent job to us!!Ramai org2 luar khusunya sangat terpegun dgn action berani yang di lakukan oleh my hubby ..and sangat2 teruja smpi memanggil Azizul as "Legend"...Im proud ...really proud to be his wife ...I bukan nk ckp besar n takabur..but i think ..org mcm suamiku ni ..is one in a million ....He is indeed really special to us...

Apa-apapun,I terima takdir yg Allah berikan ini dgn sabar..dan tentunya setiap yang Allah uji itu ade hikmahnya..Walaupun ,suami x dpt masuk World Championship tp mana tahu,rezeki beliau ada di Olimpik London nantikan...so,kite doakan yang terbaik buat beliau..agar luka yang terkena pada setiap anggota badannya sembuh dan pulih tanpa sebarang infection!Pun begitu,dugaan dan ujian ini haruslah ditempuh dgn Sabar!!I know all my followers are following me...my wedding is still on but cetain2 benda terpaksa di buat besok..

I ll buy ticket to Melbourne soon ..and i ll take care of our "HERO" !!
Will be in Melbourne in a couple of days and balik sini for the preparation
Thanks a lot for giving a good feedback to me ..and please pray for him ...!

Lots of love....
Tya




11 comments:

Nora Asfa said...

Assalamu'alaikum Tya..

Auntie do'akan agar Azizulhasni akan segera sembuh.. memang bertuah Tya memperolehi suami yang begitu baik tingkah lakunya dan telah banyak berkorban demi negara dan patriotik.. Beliau banyak mengenepikan kepentingan diri untuk negara kann.. semoga Allah merahmati segala pengorbanannya itu dan selayaknya digelar pahlawan negara.. Tabah ya Tya.. Allah sentiasa bersamamu..

SITI NURSHAHIDAH BINTI ALI said...

ciannye..smoge x der pe2 yg serius happen kat die...

juwei said...

semoga azizulhasni cepat sembuh insyaallah. he is our hero.

Teja Mama Tuah said...

Assalamualaikum..

Dear Tya, hopefully ur JoJo beransur sembuh. Yes, indeed rakyat Malaysia sangat berbangga dengan apa yang dah dia buat untuk negara. Really proud.

Harap u banyak bersabar dan support him forever.. Malaysian proud to have both of u!

HoneyDew said...

semoga cepat sembuh..kami rakyat malaysia bangga dgnnya..berikan dia kekuatan..peluang masih ada dihadapan..

~pinkylixi0uz~ said...

semoga semuanya selamat..kuatkan semangat ok!

Faez Luqman said...

yeaahhhh...come on azizul...u can do it man...malaysia boleh spirit is inside in you

cik amiratul husna said...

I yang baca pulak nak nangis. Be strong,Kak Lyana! You're super lucky to have a hero like him as your husband. He's a real HERO! Semoga beliau recover and get healthier than ever soon.

Regards,Atul. :)

Anonymous said...

tya...pls b strong!

eross softie said...

ala....mmg touching la Tya.
semoga azizul cepat sembuh n ride again. and Tya, take care of urself and our HERO.

♥phoenix♥ said...

salam akak...dr kat asrama lg mmg niat nak bce entry akak on this incident...tp respect sama husband akak...sangat hebadd...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...