Friday, April 29, 2011

Wedding preparation part 2 -CAKE NANI IDAYU

Cake DEWAN

Untuk Cake pula,sepertia biasa...saya memilih my friend,Nani Idayu yang design for Nikah last year.Akibat sangat2 berpuas hati dengan cake yang di reka,jadi untuk kali ini,saya mintak dia buat lagi design yang chantique for our cakes.Seperti biasa, saya perluakan sketch untuk mengambarkan cake tersebut.Jadi,Nani telah pun sketch..sebelum cake tu siap tgk sketch lagi ,saya dapat merasakan cake itu menawan dan chantique.Selalunya,cake yang di lihat lawa x sedap..tapi dengan cake buatan Nani...Ya ALLAH sedap sangat2!!!seriousssssss tak tipu....

Dekat Dewan basically,Nani ambek sedikit concept pada pelamin yang di reka oleh Arma dan juga concept warna tema kami iaitu Turquoise.Jadi, Himpunan bunga2 di atas Cake tersebut menunjukkan Concept Pelamin kami di mana mempunyai ciri-ciri bunga-bungaan yang fresh menghiasi pelamin .
Lihat sahaja Bunga-bunga itu..rasa mcm sayang je kan nak buang and alll...Sayang gileee tau tak!
Inilah cake yang saya potong di hadapan Para tetamu tatkala Majlis Persandingan di rumah.Sayang sangat nk potong....

Cake RUMAH

Untuk concept cake kat rumah,seperti biasa saya nk terapkan percintaan saya dan suami berteraskan Basikal .ho ho..I told Nani that i want pengantin Naik Basikal 2 orang smbil laki naik Basikal...Ya ALLAH!!Tak sangka ok!Basikal itu menjadi kenyataan.....bukan itu je,cake itu sangat2 indah laaa..!!Cantik sangat!!

Kite zoom sikit....rupa cakpe dari dekat....Warna ungu merupakan warna theme kami di rumah...Memang puas hati la..sangat cantik kan??


Cake Ungu yang satu sambil di ikuti cup cakes berbentuk basikal...Sangat Unik dan Kreatif!I really like it...Kepada sesiapa yang nk design n tempah cake kahwin yang menawan jgn lupa mencuba CAKE SPECIAL ini dari NANI IDAYU!!!!!Cakap sahaja,dpt info dr my blog pasti dapat murah......Nani can design apa2 jenis cake pun yang anda minta....Best kan?





4 comments:

Anonymous said...

sis...

sila grab majalah harmoni..ada featured ur wedding....

tahniah dan semoga berbahagia sokmo kay..

sizuka[Izzati] said...

bestnyaaaaaaaaaaaa kawin.hehehe.tahniah kak tya.semoga berbahagia ke akhir hayat.OMG comel kek yang basikal tu.

Dilakochan said...

phuiii!! serius menawan kek tu!

Cuppis plak nampak chomelllll!

Kalau ade dekat majlis sis tu, mesti terpegun tgk!! >.<

cik aied said...

comelnya cake tu!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...