Sunday, May 15, 2011

Baby sitter the awesome one!

Bawak Tisya pegi makan..sekali dia tidur..memang gelabah both of us ..without stroller..ape lagi guna la tangan atlit kan?!


Buat semua yang tidak mengetahui yang ingin bertanya samada saya ni dah kerja ke?belum kerja ke?jawapan nya ialah BELUM!!
kenapa ?why?why?why?
sebab banyak sangat faktor....faktor paling utama yang harus di patuhi sebab now im assistant to AZIZULHASNI ..so agak BZ ..and harus teman suami kehulur kehilir ..My husband now has to train everyday...training dari pagi smpai ke petang..malam sahaja yg ade mase for us to spend together...jadi,my husband asked me to visit sedara mara sementara masih berada di Malaysia sebab next month kiteorg nak balik Melbourne sudey :(






AQEEL AISY..anak kedua abang ku ....so comel so comel so comel!Gerammmmm!

Jadi,memang la kami sudahpun merancang untuk mendapat cahaya mata.tetapi rezeki semua tu di tangan tuhan..kite hanya mampu berdoa yang terbaik agak di kurniakan rezeki kelak.So,untuk menambahkan lagi ilmu-ilmu untuk menjadi ibu ...Suami menyuruh saya tinggal dan membantu Abg saya ..sebab dulu rumah dia ade bibik..now Bibik dia dah habis contract and takde sape yang boleh look after his daughter and son ...

Selama seminggu lebih ,bibik ini ..ceh duduk di rumah dan menjaga anak2 kecil...siapkan makanan.bancuh susu.cuci pupu.suap makan.mandi.nyanyi.baca buku.menari.tengok disney channel.tengok upin ipin.kutip barang.lukis-lukis.tidurkan. so amazing!!!seronokkk nyee...
best and best sangat bila duduk dengan budak2 ni ....serius rasa mcm nk bukak tadika je...
sepanjang seminggu ni Aqeel la yang menjadi peneman saya bila berjauhan dengan suami tersayang.....






Dalam pukul 12 camtu,Kakak Aqeel pun balik ...so tisya akan request makanan..jadi haruslah mak sedara mithali ini masak makanan yang lazat nan menyelerakan ..huhuuhu.....Ibu bapa mereka bekerja untuk mencari sesuap nasi ..sebelum mendapat anak sendiri,jadi kite kena la try kan ..ambek berkat orang cakap..environment with kids...lol memang cannot tidur la..even kalau mengantuk pun kene bukak mata luas2 layan karenah anak2 sedara ku yang bijak2 ini ....comel!geram!

Bila dah letih ...Aqeel tidur..so then,auntie pun boleh la tidur dgn nyenyak nye....nyenyak kaw kaw koci punya!


SO..when is our turn pulak ni sayang?!

P/s: BEST TAK NONA uols?!



they really love this song!

2 comments:

nfdeeda_zubir said...

kenapa nona tadi tunjuk kejap je wedding ituuuu ~
dress hitam tu memang cool !

saly said...

tya, i think kan, dress hitam tu makes u look fat, especially on tv, i dont think u r that chubby pun. but x kisah la sbb u still look gorgeous babe.. in future, i think u shoud avoid beading yg bnyk kat bahu, leher, dada and lengan sbb u bidang u besar, i mean ur upper part.. other than that, u look great. :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...