Saturday, May 14, 2011

Wedding preparation part 5-Berinai-inaian



Salam to all my readers,

First of all,thank you sebab sentiasa meng"follow" our blog...So at this moment, my husband is really busy2 to update his one ..sebab need to catch up with his training after 2 bulan bercuti akibat insiden tempoh hari...Actually banyak gak benda nk kongsi to all of you ..but,yeah..cerita pasal wedding ni banyak sangat nk di kongsi ..gituuu?
Seperti adat-adat Melayu malam berinai la apa la.ada pelamin untuk inai...kami tidak lah mengfokus untuk benda2 camtu ..sbb kalau boleh di mudahkan ..mudahkan saja...Jadi untuk suami,tukang inai nya adalah saya......kiteorg mmg budget tanak pakai inai pun ..konon2 nak buat slumber..sekali makcik2 pakcik2 suma bising2 ..suruh highlight "pengantin"...gituuu


So tadaa.........both of us pakai inai a day before reception ...so kinda susah jugak sbb by that time,ramai family dtg nk tolong.Kite siap2 kat atas duk fokus inai..so remider kalau nk kahwin make sure korang pakai inai awal2..sebab nanti incase inai tu buruk ke tompok ke..susah gak!
Satu lagi best jugak nikah gantung ...so boleh fokus secara lebih dekat Majlis Persandingan ....

Sungguh teliti ya akak pemakai inai tersebut .......barang2 untuk pedicure semuanya secara manual ...gunalah barang2 terpakai ...


Then,akibat ramai sangat tetamu yang hadir,,,,,,kite dah x leh la nk tolong suami pakai inai..so suruh dia pakai sendiri,setelah ajar secara terperinci how to pakai inai dengan saksama........
Sungguh Fokus ya beliau memakai inai ...x henggat!

Pada malam nya pula,tiba lah masa untuk pengantin perempuan ...Kalini ,saya mengupah orang untuk melukis inai di jari dan di tangan ......pakai inai,lukis inai...sungguh lame ye!!!!thanks a lot sebab ade #MAHARAJALAWAK ....time tu baru 1st week..so bila pakai inai sambil tgk maharajalawak takde la rase bosan....sungguh terhibur dgn lawak2 yg ditonjolkan..tapi x boleh blah dengan AMIR...rase nak je ajar die buat lawak yg best sikit ....

Para tetamu tidak menghiraukan pengantin hanya fokus pada #MAHARAJALAWAK..sentap!

Begitu ye.....walau terlalu sebok dengan aktiviti penginaian ..kiri kanan..kaki kiri kanan...adoiiiiii yang datang nak sembang sembang ....untuk memenuhi kehendak semua ..kite layannn ajee walaupun keadaan tudung jadi herot berot gituuuu ......hati orang kite kene jage..walaupun hati kite orang tak jage....so dengan yakin,melayan para tetamu pengantin tidak kisah walaupun rupa muka tudung agak selebet......muahaahahahaahahaha


Hampir satu tangan siap ...kata tukang inai tersebut,konsep pada tanganku ialah paku pakis...inai yang di gunakan sangat kuat..sampai 2 minggu pun corak still ada.....thanks a lot untuk tukang buat inai sebab sudi berhempas pulas lukis inai atas tangan akak yang gemok itu....
keh keh keh .......



Sebelum :



Selepas:




Inilah hasil inai di jari ..pengantin baru..duduk bersanding tersimpul malu .....Majlis Perkahwinan sangat memenatkan ...tapi sangat Enjoy!!!Jangan lupa tengok NONA besok ok!!!!!







5 comments:

Dilakochan said...

NONA? Esokkk???!!
Akan set dkt tv!
=)

Princess^of^Hemp said...

Wahh akak...sgt cantek lah inai 2... 2 inai henna ker? Beli kt kedai mane ye?

izzah said...

ok..tak sabar nak tgk nona esk!!
:)

sizuka[Izzati] said...

pergh.elok je dia lukis inai.biar tudung selebet pun janji seri pengantin tu adooo.heeee~

nurul atikah said...

dah tengok nona dah !
seriously best :)

HAPPY FOR BOTH OF YOU !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...