Saturday, May 28, 2011

Korang pernah naik ETS tak?

Have you ever heard about "ETS" ..?Baiklah ETS merupakan pengangkutan Train ke Ipoh Kuala Lumpur yang cepat dan pantas.Mempunyai banyak jenis kriteria dari Platinum,Gold dan Silver.Alhamdulillah,saya berpeluang menaiki ketiga-tiga jenis train setakat masa ini.Kini,saya boleh berbangga menjadi rakyat Ipoh.If nak jalan2 KL then nak balik hari,i think ETS is the best pengangkutan to try on.Nak pergi KLCC mudah!Nak pergi Mid Vell senang.Nak pergi Bukit Jalil pun senang.Platinum ETS biasanya pada awal pagi di mana hanya berhenti di 2 station iaitu Ipoh - Kl.Manakala Gold biasanya berhenti beberapa station dan Silver berhenti di semua station dan mengambil masa 2 jam Setengah utk ke destinasi. Harga tiket juga berpatutan kalau nk compare dgn duit tol dan minyak jika memandu kereta sendiri ke Kuala Lumpur.


Selalunya saya akan ulang alik ke Kl and Ipoh.Sebab suami saya training di KL dan Mak pak saya ada di Ipoh.Jadi utk menjaga kedua-dua belah pihak ..kita harus ulang alik lebih kerap untuk berjumpa orang2 yang tersayang.


Inilah train ETS!Terima kasih KTM sebab memudahkan lagi rakyat Malaysia untuk pulang ke Kampung.


Perjalanan ke KL dan Seremban agak kerap.Dari pagi ke malam sistem train masih berjalan.


Kalau korang perasan yang baju kuning itu ialag pekerja dan mereka lah yang bertanggungjawab mengutip tiket..dan memberikan makanan kepada kite kalau anda beli tikrt platinum!


Duduk di belakang kedua ibu bapaku yang masih risau untuk melepaskan ku berjalan seorang diri.Mama im not Siti Nurhaliza plz dont worry about me..hihi


So,this is their daughter..fat fat and forever fat!Dayumm


Keadaan dalam ETS.ETS di lengkapi TV dan juga toilet dan agak selesa kalau nak tidur!Memang sepanjang saya naik ETS memang saya tidur.Tapi paling best time saya naik platinum pukul 830 pagi dalam kol 10 saya dah smpi KL!Memang terbaikkkkkkk la!Thanks a lot!Kami berterimakasih di atas keretapi tanah melayu ini!


- Tyazizul Posted using BlogPress from my iPhone-

7 comments:

mardhiah ismail (: said...

wahh bestnye ! one day mesti nak cube hehe :)

violetless said...

akak, kat kl tu dia trun klsentral ke?

The Pocket Rocketman said...

Yes die turun kl sentral!!!

ceq mas said...

owh baru tahu pasal ets...good info!next time nak g ipoh naik ni jela

Tyazizul said...

Thanks....naik la ETS ok!

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

ETS mmg best..every week blk ipoh tgk baby..:D

hafeez shariffudin said...

Bila agaknye cik tya nak balik melb neh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...