Saturday, March 10, 2012

Pernah bersurfing?Ia sungguh fun..Tak percaya?sila cuba

Assalammualaikum ..
Apa kabar semua ?Harapnya semua baik-baik sahaja di samping keluarga,kawan-kawan mahupun diri sendiri.Actually hari ini saya mempunyai Mood yang agak happy .Terlalu happypun tak boleh juga tapi saya teramat bersyukur kehadrat Allah SWT kerana membuatkan saya berasa sangat seronok.

Jadi di sebabkan Mood yang sungguh OK ini..saya bercadang mahu berkongsi lagi cerita-cerita menarik saya buat tatapan semua pembaca blog yang sudi menjenguk ke laman ini.
Mesti ramai tertanya-tanya kenapa mood saya begitu Happy?
Jawapannya nanti-nanti lah saya kabarkan ..:)

Well well well.masih dalam mood cerita pasal Anniversary yang lalu.
Kali ini kami telah pun membuat satu aktiviti yang sangat menarik dan mencabar wa cakap sama lu!
Kepada mereka yang tinggal di tempat2 yang penuh dengan aktiviti sukan air ini.Elok lah sekiranya mencuba!Kalau x cuba memang rugi.Sebab kiteorang budget bahaya kan..sebab tgk dekat TV ombak kuat bergulung2 memang agak cuak.Pun begitu..we made it! Thumbs up!

Kami mencuba nasib untuk bersurfing.Salah satu acara yang harus di laksanakan sebelum pregnant jugak kan.Enjoy muda mudi dahulu ..Destinasi pilihan kami ialah pantai Torquay yang terletak lebih kurang 1jam lebih dari rumah.Torquay ini merupakan salah satu tempat wajib dilawati jika berkunjung ke Australia.Di mana tempat surfing seluruh dunia berlaku.Kat sini jugak ada outlet2 besar seperti Quicksilver,Oakley,Rip Curl,etc .Seperti yang kita maklum,brand2 ini lah yang di pakai khususnya untuk surfers.Kami bernasib baik sebab baju yang kami sewa berbrand Bilabong..Jadi ala2 surfers hebat jugak la kan..
 
Hubby still manage the best untuk tulis2 begini di atas pasir ..aceeewahhh..Thanks yang!Yes i will love you forever ok!

Tyajojo ..tya comel jojo comel ..so tyajojo maksud nya..Lihat pasir ..sungguh lembut...dan texture yang best!
 Tatkala masing2 semangat nak memcuba board masing2..As usual i ll be the person who will take care of the bags food and stuff.Seronok jugak duduk tepi pantai usha-usha HOT people ..Hot OZ ppl ya aw!
 My favourite shoes ..boleh pakai kat mana2 event..senang ..boleh pakai g City,g Masjid, g main pasir pun senang..i love CROCS!
 Model pertama,kelihatan sungguh penat apabila session pertama bermain surfing tamat.Seriously memang letih sebab kite kene lawan ombak and balance kan badan duduk atas board.Haa so mari mencuba.Come on,saya yang gemok ni boleh ..apatah lagi orang yang kurus2 tanpa lemak seperti anda?hi hi hi
 Lagi gambar perempuan budget HOT konon2 tanak surfing ..ecewahhhh
 Group of teenage boys duduk sebelah towel akak ..huhuhu...Diorang ni gempak gila surfing ..Surfing guna board yang material nya kayu..kalau orang surf guna kayu nye material memang bukan calang2 punya orang!
 Ni board kami..board for beginners gitu ..Soft board sajok ..tapi takpe janji Kami boleh berdiri atas board itu..Malangnya we dont have Go PRO! so x boleh nk rakam gamba2 atas air..Sayangkan!
 Kelihatan Surfer cilik,dah mula naik ke atas dasar...ppffrr
 Muka si cilik selepas habis surf
Muka si cilik dengan Abg si cilik

 Si cilik masih lagi belum puas bermain OMBAK ..

 Si cilik masih lagi main board walaupun Kakak si cilik yang awesome sudah banyak kali panggil suruh balik sebab kain di jemuran belum angkat ..macam nak hujan saje :(
Abang si cilik ..pulang dengan gaya pro surfer.....

Tapi serious la surfing memang happening sangat2 .Sebab kat sini walaupun kite kene pukul ombak tp still air cetek paras pinggang..So pegi jauh mana pun still paras pinggang ..Memang best! Tapi agak tak larat sebab baju tu ketat and rasa nk cekik and u have to minum or tertelan air masin.Gambar2 pasangan sejoli nampaknya tidak sempat di rakam..sungguh menyesal..Kami hanya bawak DSLR.Tak bawak pun kamera yang boleh masuk air ..Tapi tak mengapa nanti next visit we will assure we have Go pro already! Our old kamera yang boleh masuk air dah rosak..Hampeh !So kamera masuk air actually tidak di galakkan..so jangan la beli atau memiliki kamera tersebut.Sekian.

2 comments:

Dilakochan said...

wahhh seronoknya kak tya! klw kat malaysia ni nk try bole la kot terjah sunway! hahaha.. ;))

♥NURSHAZLINA♥ said...

adik akk duduk melbourne juga ke kak ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...