Thursday, January 10, 2013

Happy Birthday Abbi aka Ayahanda Azizul Awang

Ayahanda Azizul Awang ...tecinta 
Apabila New Year menjelma selang dalam beberapa hari Birthday Abbi pun menyusul.Pada 5 January 2013,Kami celebrated birthday Abbi bertiga secara kecil-kecilan.Memandangkan Amna Maryam masih kecil dan Ummi Amna masih belum kecil-kecil eloklah kita kecilkan sahaja celebration itu.
Seperti tahun-tahun sebelumnya,Ummi terlalu banyak buat surprise dekat Abbi sampai kering idea nak buat apa untuk tahun 2013.Bertemakan "KECIL" so kita kasi surprise secara simple.trololololo

-:12 Malam,5 Januari 2013:-
Tepat pukul 12 malam,bertarikh 5 Januari 2013,Amna Maryam pun baru sahaja bangun tidur dan sungguh aktif dan Abbinye pulak dan-dan tidur awal.Mungkin dapat menangkap plan kami yang tak seberapa ini.

Kami berdua nyanyi lagu "Happy Birthday" dan Abbi bangun keriangan.Kah kah kah
Keriangan melihat telatah Amna Maryam yang sungguh segar dan happy tatkala Ummi nyanyi lagu Happy Birthday.Eheks.Ummi memang x nak bergambar.Bukan x mahu tapi belum bersedia.LOL

Sekadar sepotong cake secret recipe yang juga merupakan favourite Abbi,itulah yang Ummi mampu lakukan bersemperna Birthday Abbi yang ke 25.Nanti kalau Ummi dah kerja barulah Ummi boleh buat  benda yang best2 untuk cinta hati saya ..Tak kisah la apapun janji Allah SWT sentiasa mengekalkan kebahagian rumahtangga kami berdua.Disamping,kurniakan bakal adik-adik Amna Maryam yang soleh dan solehah .Ummi dan Abbi masih banyak kene tambah ilmu especially ilmu keibu-bapaan.



-:5 Januari 2013:-
Sekali lagi Ummi planned secara KECHIL.Abbi sangat sangat suka pulut kuning.Sebab kalau buat Cake ,mesti Abbi makan dua tiga suap je.Sometimes kalau buat cake,berbulan-bulan tak habis.So better la kite buat something yang dia suka.Tetibe teringat akan keterujaan Abbi kalau melihat "Pulut Kuning".Dengan budget tidak melebihi 10RM.You can get whole cake..opss pulut kuning dilengkapi khas "Rendang Dendeng MAMA yang fuhhhh sedap gells"
Surprise dilaksanakan oleh Chef Cilik kite,merangkap Auntie Amna Maryam.So beliaulah yang bertangungjawab menghias dan mereka pulut kuning tersebut.We all saje2 keluarkan pulut tersebut lewat2 sikit .Sempat birthday man,mengeluh..takde makanan special ke on his birthday..sobs

Memang Tekejut sebab tengah2 Abbi sedap makan lauk biasa-biasa sahaja.Lantas,Auntie keluar dengan menyanyikan lagu "Happy Birthday" buat kali kedua pada hari tersebut.Gituuuuuuuu.
Biar simple janji terhibur.


Akibat terlalu teruja dengan kehadiron "pulut kuning special"..
Abbi senyum sampai ke telinga.Actually Pulut kuning is his favourite food in universe.
Dah kata from Terengganu,segala jenis pulut merupakan favourite nye..tp kuning nye sticky rice paling   suka.Macam perempuan nampak bag tangan cantik.Abbi nampak pulut kuning macam tu lah..Happy bebenor atenye..
so yuk
birthday man tengah makan the yellow sticky rice happily.
oh yeh,Ummi x makan.
Control.Cuma sesuap sahaja.Gitu..

Anyway,
Selamat Hari Lahir buat kesayanganku..Semoga rezeki Abbi bertambah.Bersyukur kehadrat Ilahi
Allah SWT memanjangkan umur Abbi.Semoga ikatan kebahagiaan antara Ummi dan Abbi kekal untuk selamanya.I love you so much cinta!Im so sorry hadiah you for this year tak seberapa.
Maafkan daku.Aku cinta padamu!LOVE!


1 comment:

Cik Nesha said...

happy birthday to pocket rocket dadda. wish jadi ayah yang superb untuk baby amna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...