Follow My Blog?

Thursday, February 14, 2013

Happy 3rd Anniversary Ummi and Abbi at Hard Rock Hotel Penang



Alhamdulillah....bersyukur ke hadrat Ilahi kerana kami telahpun menyambut anniversary kami yang ke 3.Rasa mcm baru je Nikah.Kecuakkan menunggu tatkala di Ijab Kabul masih lagi terase..ecewah..tapi x leh lawan dgn cuak nk beranak babe!huhuhuhu..Well,sungguh cepat masa berlalu dan yang paling menakjubkan apabila mendapat rezeki untuk melahirkan anak sulung kami yang bernama Amna Maryam.Thank you Allah!!

Sepanjang tempoh kami duduk di Malaysia.Abbi memang duduk di MSN Kuala Lumpur dan both of us duduk di Ipoh la mana lagi.So yah..memandangkan our anniversary jatuh pada hari rabu jadi Ummi telahpun menempah penginapan semalam di Hard Rock Hotel Penang.Semperna anniversary kami.Semua orang cakap Hard Rock Hotel Penang best..so mesti la teruja untuk bermalam di sana bersama keluarga.Best gile wa cakap sama lu !Untuk menempah hard rock ..boleh just terus pergi kat website dia http://penang.hardrockhotels.net/ or book from agora.com ..Boleh tengok review.Sebab review itu penting!

Dalam memilih tempat yang sesuai.Saya lebih favour pada tempat yang ada kolam renang personal .Actually nak book Grand Lexis PD tapi macam jauh sangat.Since Ipoh cuma 1jam lebih sahaja ke Penang..Why not we try Hard Rock kan.Sambutan anniversary kami yang ke 3,di sambut penuh meriah  sebab my mom ,bro and my helper were joining us too.Tapi different bilik.Alang-alang nak balik Melbourne dah,kire percutian bersama keluarga la gitu.Awal-awal memang nak satu bilik kan semua orang.Gila kau!Anniversary  la sangat kalau macam tu..Berkampung kite di Hard Rock katanyah...

Nuff said,this place is happening!Sesuai la untuk pasangan muda yang beranak sorang mcm kami ni.Tapi yang bestnye kan..perjalanan kami ke Penang tidak sekali.Faham-faham je la,kalau orang yang suke pada sokan ..masakan mahu naik kerete tanpa membakar kalori.Pasti,basikal kenderaan paling efisyen utk suami smp ke destinasi gitu...Actually,kiteorg janji nak jmpe dkt Nibong Tebal,tapi ntah cmne suami boleh kayuh smp ke Hard Rock.Mampu?Meredah Penang Bridge!Perghhhhhh jangan tiru aksi ini ye...
Kami berjanji akan berjmpa dalam kol 12,since check in Hotel pukul 3 petang.Tapi alangkan tekejutnya bila bangun dari tidur.Suami bertolak pukul 7 pagi.Bangun dari tidur yang lepas subuh tu kan maklumlah kan mak-mak tak cukup tidur kalau ada baby kecil.Ahaks.Setiap kali tempat suami akan update.Alangkah tekejut beruk pabila dia beritahu yang lokasi beliau adalah di Butterworth..pehhhhhh memang kiteorg tekejut ..sampai takjub "gile cpt kayuh!!""kuat bebeno tenaga boleh kayuh di bawah terik mentari"....haaaaa so yeah bwk laju2 ..last2 kiteorg bertemu di Hard Rock .Akibat kelajuan pocketroketman tidak boleh dikejar dengan Estima....gituuuuuu Yang paling best katanya kayuhan itu demi Anniversary ke 3..Alolololo so sweet..tp isk bahaya la..maklumlah Malaysia kan drivers byk gegile...Me dont likey!Kan?

Hard Rock Hotel Penang,Batu Feringgi 



Alhamdulillah...kami lewat sedikit and suami yang berbasikal sampai dulu.Oh tengok gayaku dah macam mak-mak beranak 5 jek.Tapi tak mengapa saya memang tgh diet.Diet sambil gendong anak ..kau mampu?
Tunjuk Bagus tanda salute pada suami!Isteri mana tak salute kalau suami boleh bawak basikal dari Ipoh-Hard Rock macam naik motor babe!Amna Maryam kat belakang tgh praktis meniarap.Ala kuci kuci

Zoom in sikit muka si Manja Kami tu...


Alolololo cayang..Amna pun Excited macam Abbi dan Ummi nye.


Haaaaa....Kalau korang nk tahu...memang konpem kalau sampai ..letih berkayuh sume hilang...sebab feng sui !Sebab apa?Sebab bilik kami dikelilingi Air.Eh! no..Sebab bilik kami terjun2 ada swimming pool woooooo.Air itu dapat menenangkan jiwa.So kalau stress ke ape..tengok la kolam..confirm jiwa pasti tenang.Salah satu resepi kebahgiaan rumah tangga jugak..gitu..Kalau tensi ngn suami pegi kolam renang..confirm hilang...!kah kah kah

Gambar keluarga.Muka Amna Maryam banyak ikut sape?

Ummi pakai scarf radiusite ..Giteww
feeling-feeling Hijabisterrr sangat!Ya i know..i know ..(make a duck face).Amna Maryam sangat suke pada air.Memang zaman2 mengandung dulu..berangan nak beranak Amna dalam air.Tapi x jadi sebab kt Ipoh x tawarkan servis dalam air.Katanya kt Malaysia selected hospital je ade..Takpe adik2 Amna Maryam kite cuba dalam air plak kan..Serious,she likes water so much and boleh tgk kaki dia berenang sendiri dalam air..Ya Allah comel gile!

Boleh dikatakan kejakukan kami,kami terjun berkali-kali.Maklumlah nak mengunakan anniversary punya feeling.Kami akan gilir2 jaga Amna.Bila Ummi nak mandi,Abbi jaga.Tapi selalunya kalau turn Abbi jaga ,Abbi confirm tido punye.So to be save,Ummi mandi malam2.Baru lah orang x dpt nk tengok badak sumbu mandi.Tak gitu?kih kih

Fyi,Bagi sesiapa yang belum menginap di Hard Rock.Setibanya di hotel,mereka akan bekalkan jadual,Jadual dimana mengupdate aktivtis di hotel berkenaan.Obviously its Hard Rock.So more towards entertainment.Time-time nak ke malam diorang preview Movie from the pool .Memang tak lah saya nk layan.Maghrib kan..Ada baby plak tu..tak elok!

Panorama Bilik Hard Rock




Bilik Kami

From room to outside

When u see outside,u can see this guy!This guy is mine!huhu

This guy also is mine...Cozy sgt kan....sampai tertido Amna duduk atas kerusi camni

Lawa sangat2 lawa..and sangat tranquil ..Memang highly recommended untuk semua yang nk berholiday dengan family.Tambah yang nk sambut anniversary.Bilik die memang syok!Syok gile ok!


Pasar Malam dan Urut Kaki


Gambar keluarga lagi.Susah betol nk kurus.Haih!Benci dowh tengok gambar.Tapi takpa lah memandangkan blog pasal anniversary saya established kan jek.Lawa tak beg hakak?Auwwww

So setelah puas berendam ,tidur semua.Kami ke pasar malam seawal pukul 10malam.Jangan risau Baby x ikut.Kami mengpraktikan babydisplin ikut mat salleh.Orang putih bila malam diorang tak bawak baby jalan2.Even shopping for groceries pun lewat malam takda lah bawak baby.Cuba pergi MYDIN,TESCO pukul 10 malam tu tengok...haaa kauu anak siap bawak bantal tido dalam trolley.Eceh.Yes,hak individu.Tapi ,saya memang x nk dedahkan sangat malam2.Malam2 kat Malaysia plak tu...ihiks...so yeah..saya jalan2 kat Pasar Malam ala2 Uptown tu dengan my mom and adik.Suami x join.Die urut kaki.Tapi,kalau korang memang Malaysian.Agak kelakar la sebab pasar malam kat situ sume bangla yang jaga.Sedih!Lepastu tourists ramai gile..Sume kene tipu..Good Quality!Good Quality!
Tudung cap ayam Good Quality harga nk mahal.Tolong lah Online shopping lagi berbaloi!!!!!!
Gambar ni best sebab saya x pernah tgk org putih kubang kedongdeng beli Burger tepi jalan.And yes that org arab tu.Mamat arab tu kurang ajar sikit.Kiteorg order burger dulu,dia boleh nk potong Q.Oppssss Did i mention that im on DIET?ahhh persetankannyahhhhhh

So yes!Suami memang x join.Dia mmg x suke tempat2 camtu.Harapan lah kan kalau nk ajak dia pergi pasar2 malam yang lain.Ni pun nasib ada mak adik.Katanya,beliau puas hati urut kaki kat situ.Nama tempat tu Fish Spa something.Katanya mamat urut tu macam educated.Tak cakap kosong!Gituu kau!

Hard Rock Cafe


Gambar Keluarga-Teknik terbaru nak nampak kurus,Nyorok belakang suami.kompom nampak half slim.tsk tsk

Bila dah selesai semua,memang saya tahan perut.Konon2 nak makan special for anniversary berdua.Since ada orang boleh jaga Amna.Memang teringin nk makan special berdua .Steak!Yummy!Berangan..Sume berangan..Sampai2 bilik,suami x balik lagi dari Urut kaki.Lame noh!
Tunggu punya tunggu..yeahhh sampai!

Amna di jaga oleh Tatah dengan rapi.Im gonna miss u Tatah.Amna nak pulang ke Melbourne sudey!

Kami bergegas ke Hard Rock Cafe.Sampai saje.Punah!
Cafe dah tutup.Cuma ada live band sajok!
Dulu zaman-zaman belia..minat la dengan live band.Tapi dah jadi Ummi..
hmmmmmmmmmmmm gitu!
So kami mengopi je.Minum kopi jek kat Hard Rock Cafe.
Rupanya ramai gak orang celebrate anniversary dalam tu...Masing-masing buat wish nak band tu nyanyi for them.Termasuk lah kami!! hahahahahahahahahahah
Teman mengopi,my bro and my husband ..

Breakfast kt Hard Rock
Sedap gak...tapi overall breakfast kami paling suka One World Hotel.Serius Roti Canai die terbaik dari ladang!Kami just had a suam suam kuku breakfast.Amna looks happy accompanying us eating.
Omnomnomnomnomnom....Habis breakfast?
Makanan itu x penting...Tisu itu yang penting!Bukti Bukti kukuh saya bangun g breakfast.LOL
My comels.Dedua x mandi pagi lagi.


So,,,,lepas abis makan...........Kami terjun balik dalam Pool yang dekat balcony tu!!Best woo...Tapi Amna tidak digalakkan mandi,sebab sejuk.Pagi-pagi kan.Sian plak nanti demam..
Nampak tak badak sumbu terapung..mane ada weh..cume ade kat Hard Rock..abaikan yang gamba sexayy itu ,,,,oh plsss

Special Lunch 3rd Anni

Amna Maryam terlalu teruja join Ummi and Abbi Happy day!



Amna Maryam sudah mula mengantuk


Amna Maryam is so COOL!


Amna Maryam dah start dah..dah start dah



Alhamdulillah!Bersyukur kehadrat Ilahi!

Thank you Allah.
Now we are 3......im indeed so bersyukur dengan limpahan rezeki yang Allah kurniakan kepada kami.
Semoga ikatan perkahwinan antara saya dan suami kekal selamanya hingga ke syurga!Semoga Amna menjadi anak yang solehah dan kakak yangbertanggungjawab  mendidik adik-adik .Semoga kami menjadi parents yang terus belajar belajar dan sentiasa meningkatkan amalan dunia dan akhirat.Sayang sangat2 kepada suami is sukar digambarkan.Just take care of his food,attire,tidur and be a good wifey.Love cannot be described by words.By words can describe your Love

I Love my husband,Mohd Azizulhasni Awang so much!He is the best!



p/s:My little Hard Rock Girl is so tired.Accompanying Abbi and Ummi for their 3rd anniversary vacay.We love you sayang....Amna is the best gift from Allah!
Till then everyone....Byebye



2 comments:

.ciknoey. said...

Pnjgnyee citerr kak tya.hihi..
Suke tgk amna.bum2!
Happy ever after kak tya n husband..amin ;)

.ciknoey. said...

Pnjgnyee citerr kak tya.hihi..
Suke tgk amna.bum2!
Happy ever after kak tya n husband..amin ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...