Tuesday, March 5, 2013

Amna Balik Kampung ohh ohhh Balik Kampung Part 2







Continue from my previous entry,

As we arrived at Dungun.....jeng jeng jeng Amna meet all her cute cousins.They are same AGE!
2 girls and a boy ...Lahir pada September,Oktober and November..pandai kan kami merancang?eceh
Nama boy ialah Afham,the girl next to Amna is Azzalea and my baby boo Amna Maryam.Memang best bile ade cousin sebaye boleh ajak main-main skali and berlumbe dpt brape A dlm upsr,pmr and spm kalau ade lagi la..sebab that what mummy did.


From left: Afham,Azzalea and Amna
Mengikut pandangan mata Ummi.Muke Azzalea and Amna ada rupa iras sesikit.
Nak tahu kenapa?Sebab muka Abbi Amna dengan Mama Azzalea sama.Mereka mempunyai kacukan Tok Ki Awang yang agak kuat.
Alololo so cute...masing2 tidor...alahh comel sangat!
Heheh..Amna tidor dalam senyuman.Mimpi apa lah agaknya tu kan?
Sambil2 tidur adalah penting untuk potong kuku kaki semua.Time ni Abbi je yang pro.
Tapi tika ini,semua benda dah kerja Ummi.Abbi dah mcm hilang skill plak!
Seronok tengok baby.Tambahan bila umur dekat-dekat ni adalah best sebab boleh tau mileage baby.So bile meniarap semua pun meniarap.Tapi gambar ni Amna masih baby..Now baju tu dah mcm x berapa nk muat sangat.Uhuks so sedey..cpt sungguh baby membeso.....

Amna Maryam membesoooo dengan susu ibu seratus persen.Susu Ibu susu yg terbaik.Tapi kenapa still ada orang x nk bagi susu ibu?uhuks...Sebab kalau kite bagi susu ibu pun,orang lain still boleh suap anak kite minum.Bagi bonding bersama orang lain gitu.

Haaa dalam banyak2 Tok.Tok Ki Awang Amna terror menyuap susu untuk cucu nye.Ikut zaman Umi dulu ,takde pon gmbr Tok Ummi suap susu.Kalau ada memori tidak didokumentasikan..hahaha Amna bertuah.Baby Alaf Baru.Kalau zaman Amna ada anak nanti ummi pun tak tahu lah camna teknologi zaman tu..


Amna berkesempatan disuap susu oleh Tok Ki Awang.Muke Tok Ki Awang sebijik muke Abbi.Kalau Abbi dah berumur macam tu lah agak nya muka Abbi..

Akibat time is limited.Abbi ajak adik bradik nye dan Tok Ma ke MESRA MALL.Kalau kat Terengganu MESRA MALL adalah di antara shopping complex yang paling happening.Ada wayang,bowling,food court yang mensajikan segala jenis makanan ..hahaha of coz la dah namapun food court.Tapi CHATIME memang confirm takde...

Amna dpt lah bermain-main dengan Afham didalam kerete.heheheh....

Afham comel.Afham banyak ikut muka Mama nye juga.Tapi Kakak Abbi ni x de muka macam Abbi sangat.Sebab tu Afham x de iras Amna sangat.
Amna with her Tok Ma.Amna baru 1 bulan time ni.Rambut pun baru nk lelebat.
Muka macam Abbi 100 persen!



Amna with her Auntie.

Sepanjang kami di Dungun,sehari demi sehari ada saje tetamu yang hadir ke rumah untuk melawat Amna.Mereka datang sambil membawa hadiah khas buat Amna.Thank you semua yang bagi hadiah buat Amna.Jasamu ku kenang.Kami just letak Amna atas tilam and Amna akan melayan tetamu yang hadir dengan bahasa nya tersendiri.Tapi paling mengkagumkan ialah dia suke respond dekat kakak.Anybody yang bawak anak2 sebaye kakak-kakak mesti Amna tengok and cakap2.
Boleh nampak Amna ni mcm peramah like her Abbi and Ummi? erkkkkk...

Itulah serba sedikit pengalaman Amna pulang ke kampung belah Abbi di Dungun,Terengganu...Tapi pengalaman yang tak boleh di lupakan ialah BANJIR!
Ummi pun 1st time mengharungi banjir.Kalau mcm Ummi ni..i feel so jakun kot tengok Air.Tapi Abbi mcm dah biase mengharungi Air itu.Bukan ape..kite rase mcm geli sikit.hihihi
Over kau jah!

So nampak tak kerete kami kat situ..and kene jalan masuk rumah melalui air tu..
Mampu?
Akak dah lalui...anda bile lagi..
Tapi mmg kaw kaw aku sental ngn detol.
hihihihi

Muah muah!


3 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Mesti sekarang Amna tambah semangat kan...Sedap peluk tu..Ha pasal banjir saya pun pernah redah banjir masa kat Johor ni..punyelah jauh nak balik rumah kena redah banjir geli memanglah geli tapi terpaksa uu

Tyazizul said...

nurulhuda-kannn..itu lahh kena la belajor mengenal banjir gitu...baru explorer kata org..heheheh

BISHANANI OMAR said...

tak sempat jupa amna lagi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...