Tuesday, March 5, 2013

Amna Maryam 1st SWIMMING at Hard Rock Hotel Penang

Haaaaaaaa..Pengalaman pertama Amna Maryam mandi di kolam yang lebih besoooo dari sedia ada.
Actually Yayam memang suke mandi.Dari baby lagi..i mean new born die memang suke mandi.Mandi merupakan salah satu playtime for her.Disebabkan itu mandi time for Amna mesti lame sebab nak bagi die main air.
Alkisahnye terlalu taksub membace.Dalam buku cakap,baby kalau makin membesar,they need a bigger space for bath.Plus my baby is getting bam bam bam!Elok sangatlah kalau kite introduce ke tempat awam.Tapi bukan sebarang tempat awam.Haruslah tempat yang bersih dan hygiene.Kami telah memilih HARD ROCK HOTEL.Sebagai tempat pertama Amna diberenangkan.

Indah sungguh panaroma..Oh la la ..Untuk makluman,baju mandi itu adalah size 6-9mo dan pilihan Abbi.Namun,Yayam pakai dah bergetah u ols..Baju mandi dan shades tersebut boleh di dapati di Mothercare.Memang mengaumkan bile tengok Yayam pakai baju ni.heheheeh.Time kecik2 je boleh pakai.dah besar kelaak,nehi nehi.


We bought this for Amna.And it is really worth i tell you.Swimtrainer kami beli di Bangsar Village .Bebehaus.Kedai tu best semua barang2 baby ade and semuanya cute2 and comel2.Kalau ade banyak duit dah lame borong sume bende.Masalahnye takde duit.So beli je la pelampung at least boleh exposed Amna.

Ok.Amna mula menjejakkan kaki di kolam renang pada usia 2 bulan.2 bulan nak masuk 3 bulan.Iaitu pada Hari Anniversary Ummi&Abbi yang ke3 tahun.Mule-mule kami macam x nak bagi dia mandi ke tengah kolam.Sebab takut die sejuk.(selalu mandi air suam).Tapi,cuak itu hanya pada kami.Tidak untuknya.
Amna terlalu enjoy!Terlalu sangat2.Kami introduced Amna dengan meletakkan Amna atas ribe Abbi sambil merasa Air disekelilingnye...

She is indeed so happy...terlalu happy mandi sambil boleh cakap2 sambil Abbi pegang.
Setelah begitu yakin dengan suhu.Kami pun pakaikan Amna pelampung .
Pelampung tu boleh tahan gak harganye.Tapi demi anak.Aku korbankan.
Baby memang suka wader(sleng Aussie).Masakan tak suka wader.Waktu mengandungkan Amna,Ummi kerap pegi swimming.Feeling nak senang beranak gitu.Last2 c-section jugak kan..
Keberanian Amna di uji dengan meletakkan pelampung itu.
Ya Allah.semakin laju kaki nye berenang.
Subhanallah dengan kurnian Allah.
Kagum melihat baby boleh bergerak sebegitu dalam air.
Kawalan ketat ketika Amna diletakkan pelampung sebab kaki die gerak laju sangat.Biase la anak pembawa beskal.Mesti kuat sokan.hahaha.Awal-awal kami bagi die rase dasar kolam tersebut...Rase sangat amazed sebab Amna nk berenang tempat yang lebih dalam.Gituuu!Tidak mudah mengalah macam Abbinye...teeeeeeeeeeeett

Amna berjaya berenang ke arah bilik Tatah.Kini space Amna makin meluas.Bilik Tatah sudahpun dimanopoli oleh Yamyam.Actually semua pun terpegun melihat keaktivan kaki Amna.
Lihat Kaki comel itu?macam tu la rear elevation of the pelampong memang selamat and bagus.
Seronok tengok Amna berenang.Terlalu teruja.hihihhi.Tambah swimming pool awesome..double the feeling i tell you!


Apabila dah YAKIN?



Confident Amna terserlah.Memang sepanjang berenang mulutnye juga tak tutup.Bersembang dengan bahasanye sendiri.Turut menghiburkan hati kami..Best jadi baby..menjadi perhatian semua orang katanyah!

Anda nampak kaki?Haa itu lah kaki yamyam dalam Air.Nampak tak kedalaman air tersebut.
Belom smpi tahap Bella anak Sheikh Muzzafar jek boleh berenang terus dalam Air.Memang amazingness!
Amna sudah mahu mula merenangkan dirinya.Memang x boleh duduk diam.
Oleh itu,kami biarkan sahaja Amna berenang bersendirian mengelilingi Pool tersebut.
Pandangan tepi
Pandangan hadapan
Puas berenang?
She told us how she feels.Layankan sahaja babbling Amna.Sebab thats how baby implies to us.
She seems so excited!Sangat excited2 sampai air liur terkeluar2 sambil bercerita kepada Ummi and Tatah.Good Job sayang!
Selepas Amna,berceloteh panjang.tanpa disedari,dia tertidur .Tertidur akibat keletihan .
Kasihan anak Ummi.
Haa..buat Ummi2 di luar sane...apa lagi inilah peluang anda nak mandi Swimming Pool dengan kerap,kalau nk bagi alasan kat suami,baby yang nak mandi.Bukan sahaja swimming pool,kalau cakap nak pegi waterpark nk bawak baby pun ...suami pasti akan turuti.
ohhh my life is wonderful !

Buat semua my beloved followers,
here is Amna's Video!Dont fortget to LIKE it..:)
Keep in touch

3 comments:

Anonymous said...

Pakai pampers ek?

namira abdullatiff said...

comel giler anak akak...muke dye cme cm ayah dye la....(^__^)Y

careno said...

tgh gugel pasal hard rock hotel penang jumpe lak entry ni... hohoho... menarikkk... mmg plan nak ke sana... thanks for sharing...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...