Friday, December 17, 2010

BBQ with Malaysian cyclists at San Remo

Pengalaman hari pertama,kami menjejakkan kaki ke PHILIP ISLAND di mulakan dgn bakar membakar ayam di tepi pantai berdekatan San Remo.Jati di mana saya dan suami tangkap gambar di bawah....Jadi,pengalaman bersama family dan juga para atlit merangkumi rakan-rakan suami saya..sangat2 tidak boleh di lupakan.... Kalau tak silap,ini juga merupakan kali pertama,para atlit ini pergi ke Philip Island........

Tujuan utama adalah utk pergi ke Penguin Parade ..di mana anda boleh melihat Penguin naik seekor-seekor dari laut ke pantai..sambil jalan terketik2.....Malangnya gambar tak boleh di ambil..tapi kalau ada mase insya Allah saya akan update mengenai Penguin....
Ok...nampaknya di situ ,,semua kelihatan bersungguh2 ..menyiapkan sajian barbeque ..Oh k! kenapa kalau travel2 kene makan je?!boleh tak kalau jgn makan ..cmne la akak nak kurus....ahh sedih!Di area BBQ ini juga akan best,sebab berdekatan dgn kedai groceries jadi tak hairanlah kalau tetiba ade perkakas2 tertinggal..Boleh la di dapati di kedai berhampiran.....
Sambil,kami menyiapkan dan membakar BBQ itu,para atlit yang lain bermain dgn burung2 yang mmg femes di bumi OZ ini..kemane2 je mesti burung ni ade..so its make me wonder,why this bird is so suke nyebok time BBQ....kelihatan dalam gambar Fatehah yang mengentertain burung2 itu....
This is Hafiz Sufian,one of the riders ..He is super cool and getting engage this becoming KRISMAS!Jadi,ucapan tahniah buat beliau dan jugak bakal tunangnya,Najah..
This is Edrus,one of the riders too..So masing-masing memakan strawberry yang kami petik dkat Sunny Ridge ...still remember?!
Bermulah sesi makan-makan ya...
Walaupun ade setengah yang enjoy dgn hidangan ,tp ade jugak yang enjoy dgn kehadiran burung2 yang mengidam makanan daripada kami..Jadi,apalagi Abg Hafiz kite tak lepas peluang utk menjadi riang gembira seperti burung di belakang....
Begitu juga dengan Fatehah ....
dan "Abah" ..OMAIGOD ..he is crazy!Come on sayang..i think the burungs will feel scared looking at ur bald tho!believe me!!!!
See?No one cares ....huhuhuhuhu..kesian suamiku ..percubaan utk mengoda burung2 itu tidak menjadi..kuang kuang kuang
burung-burung lebih suka dengan kemulian hati penulis blog iaitu AKU...senang cite,bubuh je keropok satu pinggan....so boleh la dorang jamah beramai-ramai...kalau setakat nk teased burung2 tu....confirm they dislike....Sian suamiku...heheh
Burung2 nampaknya riang gembira setelah puas makan...kenyang sekor2 dapat makanan free ye!!Chantiqueeee sangat!
Bukan sahaja burung yang bergumbira,begitu juga dengan mereka dan keluarga mereka!
Pernah tgk tak baju yang Asisul pakai tu???Haaaa ingat lagi takkkk?!!!
dan Mama dan adik sempat bergambar dengan celebrity ....ececececce
pastu dorang pun nk jugak masuk dalam Foto.......alaaaaa sorry naik lorry!
Yayang nii behave!!Suke masuk dlm sume kamera...
Tgk mcm i...x de pun...
*sigh*

Ho Ho Ho ..
Selamat Hari Natal

1 comment:

♥khairunnisa ar alhan♥ said...

gmbr2 sume chantek n kelakau....:)
ske sgt bce blog ni...besh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...