Tuesday, November 1, 2011

Eating again with hubby and another suprise +___+

 (Nyanyi ikut nada kereta kecil warna merah) Ready!! 1,2,3 
"Hari itu setelah suamiku pulang dari Sydney
..suamiku dapat cuti sehari..suamiku ngajak pegi CITY
..boleh la aku makan lagi....pom pom pom pom pom pom pom .."
Makan la Tya Jangan Tak Makan...!

Introducing:-
Our Milkshake Vanilla from Almaro Cafe
 Rainbow Ais Kerim ...

Suami yang sungguh baik hati mengajak saya pergi ke CITY untuk makan-makan katanya....Jadi saya pun turuti kehendak suami yang ku cintai itu...Jadi kami makan makan dan makan dan berdating seromantik yang boleh.Oh seronok sungguh...Memang I love you so much la!Dah lame dah x dating dua orang romantik2 camni..sebab dah lame x keluar rumah! T___T

 Dan agak lama jugak saya dah x jadi vain tangkap gambar sendiri...kikikiki..Ok jadi untuk umur yang sudah tua mari kita jadi VAIN..sbb kalau org lain tangkp gambar opcozzzz nampak gems!Jadi tangkap gambar sendiri boleh cari tempat spot kurus...huhuhu....Terima Kasih buat semua yang suka pada tudung itu!Tudung itu dibeli oleh suami saya tatkala kami berhoneymoon di kota suci Madinah Al-Munawwarah.Memang cantik dan sayang nk pakai selalu sebab colournya begitu menarik.(zaman-zaman bercinta suami I cakap,dia suka lesung pipit jadian itu) lololo ...tapi bila badan makin berisi lesun pipit jadian sudah tidak muncul lagi...kenapa?hmmm lu pikir la sendiri ..!
 Alololololo tomey....ini suami yang saya cintai sangat2!Suamiku yang baik hati dan sangat penyayang!sangat sangat sangat semua lah!And opcoz he is a strict person ever!Jadi,harus patuh segala apa suruhannya...I really adore n love this guy forever and ever.....My hubby really2 love this restaurant...sebab dia sangat suka menu makanan yang di jamah itu!Jadi,sebagai seorang isteri yang masih belum bekerja dan masih belum mempunyai cahayamata.Haruslah saya berusaha untuk belajar masak menu kesukaan suami ....insya Allah!

Jad,kami pun nom nom nom nom .....Suami nom nom nom tak ngape sebab dia burn balik once dia pergi training...tapi isterinya gimana sik??Dahulu sebelum kahwin,memang la kurus (kurus la jugak dari sekarang) sebab jarang makan...bila dah kahwin...suami i kuat makan ..jadi!Diet menjadi sia-sia....Walauapapun...yang penting suami cakap,jaga kesihatan and exercise selalu....



OK dah habis makan..................Suami yang kenyang tiba-tiba mengajak kite pergi satu tempat yang saye sangat2 mahu acapakali lalu di jalan tersebut.Kami pergi ke COLLIN St.Di mana terdapat ribuan kedai2 berjenama hebat ada di jalan tersebut.Bila sudah kahwin,saya dah kurang pada jenama-jenama mahal sebab memahami duit susah nak cari.Jadi kesian jugak pada suamiku...Last handbang was my Burberry..itu pun hantaran perkahwinan ...yang saya sangat2 sayang...........!Suami saya jugak berpesan...kalau nk pakai barang2 berjenama biar kite dah ade duit banyak sikit baru boleh now we need to save for our future and kids!Oh my husband ur my hero!Walaupun suami saya berumur muda dari isterinya,pemikiran beliau dan pandangan beliau sangat mengalahkan org tua dewasa.Itu yg membuatkan saya sangat sayang pada suamiku!


Nak cakap terharu x terharu..suami sekali lagi membuat kejutan ...beliau telahpun membawa saya ke sebuah butik idaman ramai ...mmg saya x pernah langsung menjejakkan kaki ke dalam butik tersebut setelah 3 tahun duduk di Melbourne.Segan u olss!Jadi ,this time my loving husband said " you can choose any hand bag and shoes u want for your birthday and your convocation gift"

 Jadi sebagai seorang isteri,saya SPEECHLESS and serious tak tahu nk pilih yang mana....memang menjadi igauan mana-mana perempuan pada BAGS yang malatop!Alhamdulillah...rezeki tahun ini untuk dapat hadiah sebegini .....I really2 love u my husband..!thank you so much!Suami saya amat memahami saya...Walaupun saya dah dapat offer bekerja di Kuala Lumpur,namun demi tanggungjawab sebagai seorang isteri..saya harus akur untuk mengenepikan offer tersebut dan berharap agar rezeki akan muncul di bumi kangaroo ini! Amin

 Thank you again to suami sayang!I really really really love this thing!And i got the Card from the shop too!Yang paling best.....ada nama kat Bag kite!!yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Alhamdulillah..Syukur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comments:

NajwaZin said...

wahhhh sukanya kak tya!!! best2.
kalau cam gini, convo every year pun takpe. hahaha

Dilakochan said...

whoah! sweet nya hubby kak tya!

doakan kak tya n hubby bahagia sampai akhir hayat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...